Gå till innehåll
Svenska Kanotförbundet

Nya svenska framgångar – GULD och SILVER på världscupen i Poznan!

Melina Andersson och Julia Lagerstam visar åter världsklass när de på lördag förmiddag tog guld respektive silver på K1 1000 m i Poznan, Polen. Den fina form som de visade upp för två veckor sedan håller i sig – stort grattis!

De fina framgångarna för det svenska sprintlandslaget fortsätter när världseliten möts i Poznan, Polen för säsongens andra världscup. Och även denna helg öppnar laget med att ta två medaljer genom de starka damerna Melina Andersson och Julia Lagerstam.

Melina och Julia vann båda sina försöksheat på K1 1000 m igår och var därmed direktkvalificerade till dagens A-final. Och de visade att de inte tänkte vara sämre idag. En stark paddling som resulterade i ett guld till Melina och silver till Julia. Direkt efter loppet var det dags att för Julias del hoppa i nästa kanot, K2 500 m Mix för A-final tillsammans med Theodor Orban där de slutade 7:a. I samma lopp slutade Moa Wikberg/Dennis Kernen 5:a.

Det väntar ytterligare en spännande finalpaddling i dag med svensk deltagande – K1 500 m med Dennis Kernen och Martin Nathell kl. 14.49. De båda slutade två i sina respektive heat, men tog sig vidare från semifinalerna igår.

Följ tävlingarna

Officiell webbsida för 2024 ICF Canoe Sprint World Cup Poznan hittar du här.

Tidsprogram hittar du här.
Preliminär startlista här.
Resultat presenteras här.

LiveStream tillbaka på Youtube

Inför 2024 har Planet Canoe valt att gå tillbaka till Youtube som sin huvudsakliga kanal för ICF:s livesändningar. Som Planet Canoe YouTube-kanalmedlem får man exklusiv tillgång till livebevakning av alla ICF:s stora internationella evenemang under 2024.

Kontakt

Per-Erik "Peken" Rönnestrand
Förbundskapten Sprint & para
peken.ronnestrand@kanot.com
070-388 86 92


Publicerad: 2024-05-25

Senast uppdaterad: 2024-05-25

Författare: Helene Ripa

OM OSS
Svenska Kanotförbundet har sedan 1904 organiserat svensk kanot. Idag har SKF 121 föreningar och runt 78 Godkända Kanotcentraler. Vi finns från Kiruna i norr till Malmö i söder. Ni som paddlar finns även på andra ställen i Sverige, men vi för din talan – oavsett om du är medlem eller inte.

KONTAKT
Svenska Kanotförbundet
Såningsvägen 1
954 42 Södra Sunderbyn

Telefon: 070-372 54 48
E-mail: info@kanot.com

PRENUMERERA PÅ SKF:S NYHETSBREV