Gå till innehåll
Svenska Kanotförbundet

EM-SILVER – Melina Andersson tar sin tredje medalj på EM!

Idag avslutades EM med de klassiska långloppen över K1 5000 m. Och Melina Andersson visar verkligen att hon är en "rising star" som kommit för stanna när hon tar sin tredje medalj på dessa mästerskap! Stort grattis!

EM avslutades sedvanligt med långloppen K1 5000 m, där Melina Andersson tidigare under säsongen visat att hon är bland de bästa i världen på distansen med sina två guld på världscupen. Då med lyft, här på EM är det kortbana och inga lyft, vilket skapar ett annat typ av lopp. Men Melina visar att hon hanterar även det i ett lopp hon var med hela vägen.

Efter att norskan Maria Virik inledde dragjobbet de första varven, tog Melina över ut på fjärde. Ut på sista varvet hade ungerskan Emese Kohalmi gått upp i tät och efter sista vändningen gjorde Melina vad hon kunde. Dock svarade ungerskan och Melina slutade stark tvåa.

Melina Andersson tar tre medaljer på detta EM – två silver och ett brons – ett fantastiskt facit för den unga tjejen från Bråvikens Kanotklubb. Hon har flera mästerskapsmedaljer från maraton och i sommar väntar hennes första OS – det blir spännande att följa Melina framöver.

På mästerskapens sista dag körde även Martin Nathell final på K1 1000 m och som han gjorde det. På OS-distansen visade han att vill var med och slåss om topplaceringar. Ett starkt lopp där Martin avslutade starkt och blev fyra.

Alla resultat hittar ni här.

Kontakt

Per-Erik "Peken" Rönnestrand
Förbundskapten Sprint & para
peken.ronnestrand@kanot.com
+46 (0)70-388 86 92


Publicerad: 2024-06-16

Senast uppdaterad: 2024-06-16

Författare: Helene Ripa

OM OSS
Svenska Kanotförbundet har sedan 1904 organiserat svensk kanot. Idag har SKF 121 föreningar och runt 78 Godkända Kanotcentraler. Vi finns från Kiruna i norr till Malmö i söder. Ni som paddlar finns även på andra ställen i Sverige, men vi för din talan – oavsett om du är medlem eller inte.

KONTAKT
Svenska Kanotförbundet
Såningsvägen 1
954 42 Södra Sunderbyn

Telefon: 070-372 54 48
E-mail: info@kanot.com

PRENUMERERA PÅ SKF:S NYHETSBREV