Gå till innehåll
Svenska Kanotförbundet
Kompletteringsutbildning Havskajakledare1 på vattnet

Nya utbildare för SUP-instruktör 1

Kanotförbundet har fått tillökning i Utbildargruppen. Nu finns ett gäng nya instruktörsutbildare redo att hålla kurs och examination för grönt Paddelpass i SUP, och SUP-instruktör 1-utbildning.

Förra året hölls den första SUP-instruktörsutbildningen i Kanotförbundets regi av utbildarna Danny Hallmén och Jonas Forsmark. I maj i år gick några av deltagarna vidare för att själva kunna utbilda SUP-instruktörer. Deltagarna var mycket nöjda med utbildningen, och är nu entusiastiska inför att få erbjuda SUP-paddlare att utbilda sig till instruktörer. Dessutom kan de nu examinera Paddelpasset för SUP upp till grön nivå. Deltagarna jobbade med bland annat teknikens grunder, pedagogik, tillämpat ledarskap och säkerhet.

Har du paddlat SUP ett tag och är nyfiken på instruktörsutbildningen, så kan du läsa mer om den här.

Du behöver då även examinera dig för grönt Paddelpass SUP.

Kurser, examinationer och instruktörsutbildningen kommer att erbjudas av de nya utbildarna. Håll koll på SKFs kalender, eller kontakta utbildarna direkt.

I skrivande stund planeras SUP-instruktörskurser med bland annat Sollentuna Kanotsällskap och Kajak & Uteliv, All nature Hälsingland, och i Karlskrona med Kanotklubben Eskimå.

Skärgårdsidyllen har redan nu lagt upp datum för kurs, examination och instruktörsutbildning https://www.skargardsidyllen.se/sup/

Senare under året kommer en examination för blå nivå i SUP att hållas. Är du intresserad av att examineras för blått Paddelpass i SUP så hör av dig till katinka.ingves@kanot.com

 

Publicerad: 2024-05-24

Senast uppdaterad: 2024-05-24

Författare: Katinka Ingves

OM OSS
Svenska Kanotförbundet har sedan 1904 organiserat svensk kanot. Idag har SKF 121 föreningar och runt 78 Godkända Kanotcentraler. Vi finns från Kiruna i norr till Malmö i söder. Ni som paddlar finns även på andra ställen i Sverige, men vi för din talan – oavsett om du är medlem eller inte.

KONTAKT
Svenska Kanotförbundet
Såningsvägen 1
954 42 Södra Sunderbyn

Telefon: 070-372 54 48
E-mail: info@kanot.com

PRENUMERERA PÅ SKF:S NYHETSBREV