Gå till innehåll
Svenska Kanotförbundet

Motionslopp

Årligen arrangeras flera klassiska lång- och motionslopp i Sverige, men även i våra grannländer finns det vackra lopp för den som känner sig äventyrlig.

Örebro Black River Games, 18 maj 2024

Örebro Kanotförening välkomnar till ett härligt motion- och tävlingslopp i Hästhagen, Örebro. För motionsklassen erbjuds en slingrande 8 km lång bana i stadsnära Svartån där alla deltagare frå en glimt av Örebro Slott. Utövermotionsloppet är det dag fylld av aktiviter som förutom shorttrack och maraton 15 km även erbjuder Kanotskytte, Duothlon) och ett SUP-race.

Läs mer om Örebro Black River Games här.

Älvforan i Borlänge, 9 juni 2024

Det klassiska motionsloppet Älvforan över 10 km har återuppstått och arrangeras av Borlänge Kanotklubb och Runns Kajaksällskap. Loppet går på Dalälven, med start och mål vid Borlänge Kanotstadion vid Torsång. Banan går söderut mot Gustavs och vänder sedan tillbaka till kanotstadion.

Mer information om Älvforan här Pdf, 648 kB..

Maraton-SM i Lidköping, 15–16 juni 2024

Under SM-tävlingarna i kanotmaraton erbjuds även motionsklass i ett park- och stadsnära lopp i Lidan. Passa på att stanna kvar och titta på både ungdomar och yttersta eliten när de paddlar om SM-titlar.

Mer information finns här.

Norrviken Runt i Sollentuna, 4 augusti 2024

Norrviken Runt är också ett klassiskt motionslopp som under 2024 återuppstår efter en paus sedan pandemin. Här erbjuds ett 7,5 km och 15 km långt lopp i vackra Norrviken i Sollentuna. Klubben har byggt nytt så i år utgår tävlingen från en splitterny och toppmodern anläggning.

Mer information hittar du på här.

Älvsloppet i Skellefteå, 18 augusti 2024

77:e upplagan av Älvsloppet i Skellefteå som är ett lopp om 12 km inklusive ett kort lyft. Kortare sträcka för para och H/D 12–14. Ett härligt och lättpaddlat lopp som riktar sig till alla då banan går i svag medström.

Mer information kommer.

Backwater Ultra i Linköping, 24–25 augusti 2024

Ett nytt lopp där deltagarna ska paddla en runda på cirka 6 km för sittande paddlare (ex kajak) och 4,5 km för stående paddlare (SUP) – med ny start varje timme. Alla deltagare som hunnit i mål inom timmen, får fortsätta nästa timme när en ny start sker och samma runda på 6 och 4,5 km ska paddlas igen. Du som deltagare avgör själv hur länge du vill fortsätta oavsett om du siktar på 3 eller 6 timmar, eller för den delen 33 timmar och oavsett om du sitter i en kajak, surfski, outrigger, kanadensare eller står på en SUP-bräda.

Läs mer om Backwater Ultra här.

Storsjöpaddeln i Sandviken, 7 september 2024

Välkomna att delta i ett motionslopp med främsta syfte att samla kanotintresserade och att visa upp kanotsporten på Storsjön. Med utgångspunkt vid Sandvikens SS Kanots klubbhus i Bångs i Årsunda bjuds det på vacker paddling med lopp på 5 km och 10 km på en varvbana. Alla kanoter och åldrar är välkomna!

Mer information och inbjudan hittar du här.

– –

Tour de Gudenå, Danmark, 7 september 2024

En 70 km lång utmaning med långa traditioner i vårt grannland Danmark. Det finns kortare alternativ med både 23 km och 42 km, men 70 km är den stora huvudklassen. Tävlingen lockar årligen cirka 300 deltagare.

Mer information om Tour de Gudenå hittar du här.


Publicerad: 2023-10-27

Senast uppdaterad: 2023-10-27

Författare: Helene Ripa

OM OSS
Svenska Kanotförbundet har sedan 1904 organiserat svensk kanot. Idag har SKF 121 föreningar och runt 78 Godkända Kanotcentraler. Vi finns från Kiruna i norr till Malmö i söder. Ni som paddlar finns även på andra ställen i Sverige, men vi för din talan – oavsett om du är medlem eller inte.

KONTAKT
Svenska Kanotförbundet
Såningsvägen 1
954 42 Södra Sunderbyn

Telefon: 070-372 54 48
E-mail: info@kanot.com

PRENUMERERA PÅ SKF:S NYHETSBREV