Gå till innehåll
Svenska Kanotförbundet

Motionslopp

Årligen arrangeras flera klassiska lång- och motionslopp i Sverige, men även i våra grannländer finns det vackra lopp för den som känner sig äventyrlig.

Örebro Black River Games, 13 maj 2023

Örebro Kanotförening välkomnar till ett härligt motion- och tävlingslopp i Hästhagen, Örebro. Det är en dag fylld av aktiviter som förutom shorttrack och maraton 15 km även erbjuder Kanotskytte, Duothlon) och ett SUP-race.

Läs mer om Örebro Black River Games här.

Göta Kanal-loppet, 27 maj 2023

Ett vackert och årligen återkommande långlopp i klassisk miljö på Göta Kanal. Loppet går mellan Vassbacken–Töreboda och arrangeras av Lidköpings Kanotklubb. Mer information kommer längre fram på hemsidan – gotakanalloppet.se.

Mer information hittar du tillsvidare på Facebook-sidan Göta Kanal-loppet.

Älvforan, 11 juni 2023

Motionsloppet Älvforan 10 km arrangeras av Borlänge Kanotklubb och Runns Kajaksällskap. Loppet går på Dalälven, med start och mål vid Borlänge Kanotstadion vid Torsång. Banan går söderut mot Gustavs och vänder sedan tillbaka till kanotstadion.

Läs mer om Älvforan här.

Dalslandspaddeln, 2023

Cuptävlingen Dalslandspaddeln består av fyra lopp arrangerde i Dalsland.

  • 17 juni, Åmål
  • 1 juli, Bengtsfors
  • 16 juli, Högsbyn
  • 5 augusti, Bengtsfors

Mer information hittar du på här.

Rönne-Å-Rännet, 12 augusti 2023

42:a upplagan av motionsloppet Rönne-Å-Rännet går i natursköna Rönne å med start och mål vid Ängelholms RoKK:s klubbhus. Tävlingen riktar sig till kanotister och paddlare i hela Sverige – oavsett kanoter och består av kortlopp, kanotpolo och långlopp.

Mer information om loppet hittar du här Pdf, 103 kB..

Älvsloppet, 13 augusti 2023

77:e upplagan av Älvsloppet i Skellefteå som är ett lopp om 12 km inklusive ett kort lyft. Kortare sträcka för para och H/D 12–14. Ett härligt och lättpaddlat lopp som riktar sig till alla då banan går i svag medström.

Läs mer om Älvsloppet här Pdf, 237 kB..

Dalslands Kanotmaraton, 9 september 2023

Ett härligt långlopp som 2022 fick en ny bansträckning. Dalslands Kanotmaraton bjuder inte bara på en fantastisk naturupplevelsen så som storslaget landskap, vackra sprickdalssjöar, vidsträckta vyer och bitvis orörd natur. Banan är publikvänlig och en riktig utmaning oavasett om man vill köra i sin egen takt eller tävla.

Läs mer om Dalslands Kanotmaraton här.

Roslagens Kanotmaraton, september 2023

Mer detajerad information kommer.
Roslagens Kanotmaraton är ett motionslopp som alla kan vara med på. Ambitionen är att ha så många kajaker som möjligt på vattnet.

Mer om Roslagens Kanotmaraton hittar du här.

Kungsbacka River 2.0

Ett lopp som startde 1974 och kanske blir av 2023. Det 22 km långa loppet är unikt i många avseenden och har under åren lockat såväl tävlingsinriktade kanotister som vardagsmotionärer. I klassikern deltar både kajaker och kanadensare.

Läs mer om Kungsbacka River här.

– –

Wohandu Marathon, Estland, 22 april 2023

En 100 km lång utmaning i Estland dit ett 15-tal svenskar årligen åker. Loppet karaktäriseras av en blandning av sjö och å-paddling, men framför allt det extremt stora startfältet med cirka 1200 startande kanoter. En större samtransport finns enligt nedan, men platserna kvar är få. Kontaktperson för att åka på egen hand finns med.

Kontaktperson samtransport – Jörgen Kard
Kontaktperson Estland – Andres Kaju

Läs mer om Wohandu Marathon här.

Tour de Gudenå, Danmark, 9 september 2023

En 70 km lång utmaning med långa traditioner i vårt grannland Danmark. Det finns kortare alternativ med både 23 km och 42 km, men 70 km är den stora huvudklassen. Tävlingen lockar årligen cirka 500 deltagare.
Samordning är under arbete, så om du vill med – meddela intresse till Johan Nilsson.

Mer information om Tour de Gudenå hittar du här.


Publicerad: 2023-10-27

Senast uppdaterad: 2023-10-27

Författare: Helene Ripa

OM OSS
Svenska Kanotförbundet har sedan 1904 organiserat svensk kanot. Idag har SKF 125 föreningar och runt 90 Godkända Kanotcentraler. Vi finns från Kiruna i norr till Malmö i söder. Ni som paddlar finns även på andra ställen i Sverige, men vi för din talan – oavsett om du är medlem eller inte.

KONTAKT
Svenska Kanotförbundet
Såningsvägen 1
954 42 Södra Sunderbyn

Telefon: 070-372 54 48
E-mail: info@kanot.com

PRENUMERERA PÅ SKF:S NYHETSBREV