Gå till innehåll
Svenska Kanotförbundet

Kanotslalomtävling lockar äldre

Att få äldre att komma i rörelse är något som KK Mälarpiraterna jobbar aktivt med och det har gett resultat. På deras träningar och tävlingar trivs ung som gammal.

I helgen som var, närmare bestämt 25 mars, arrangerade KK Mälarpiraterna i Uppland en tävling i bassängen på Midgårdsbadet. Det var tävling som riktade sig mot såväl ung som gammal, nybörjare som erfaren.

Dagen började med en "vanlig" slalomtävling där många klasser var representerade. Tävlingen vanns överlägset av Nathalie Wilson – en duktig slalomkanotiskt som bland annat vann SM 2019.

Därefter hölls en tricktävling som Mälarpiraterna kallar "Paddles Up". Tävlingsbanan innehåller hinder och trick av olika slag som skall utföras på snabbast möjliga tid. Banan innehöll bland annat fram–back, kasta bollar, limbo och kasta paddel för att paddla i mål med hjälp av händerna. Här fick Nathalie se sig slagen av Christoffer Carlsson med endast 20 sekunder.

Det som värmer lite extra är att se äldre och unga tävla tillsammans. I helgens tävling var fanns flera pensionärer på plats och deltog utifrån sina förutsättningar – och som de gjorde det! Från att aldrig ha paddlat till att endast tre månader senare tävla i en vanlig slalombana med bravur. Det är svensk kanot när en är som bäst och det är tillsammans som vi förverkligar paddlingsdrömmar.

Nytt stöd för att få fler äldre i rörelse

Ni har väl inte missat att RF har initierat ett nytt verksamhetsstöd för att nå fler äldre?

Mellan den 15 mars och den 30 april kan föreningar söka om ett engångsstöd på 3000 kronor, men det finns möjligheter att få fortsatt stöd för en långsiktig satsning på äldre. Syfte med stödet är att ge föreningar som bedriver, eller önskar bedriva verksamhet där aktiva i åldern 65 år eller äldre deltar, förutsättningar att utveckla just den verksamheten.

Läs mer om det nya stödet här.


Publicerad: 2023-03-30

Senast uppdaterad: 2023-03-30

Författare: Helene Ripa

OM OSS
Svenska Kanotförbundet har sedan 1904 organiserat svensk kanot. Idag har SKF 121 föreningar och runt 78 Godkända Kanotcentraler. Vi finns från Kiruna i norr till Malmö i söder. Ni som paddlar finns även på andra ställen i Sverige, men vi för din talan – oavsett om du är medlem eller inte.

KONTAKT
Svenska Kanotförbundet
Såningsvägen 1
954 42 Södra Sunderbyn

Telefon: 070-372 54 48
E-mail: info@kanot.com

PRENUMERERA PÅ SKF:S NYHETSBREV