Gå till innehåll
Svenska Kanotförbundet

SOK presenterar uttagna Topp och Talang 

Idag presenterades vilka som blivit uttagna till SOK:s stödprogram Topp och Talang från den 1 januari 2023. Kanotslalomåkaren Isak Öhrström är en av de 16 sommaridrottare som finns med på listan – stort grattis!

I det pressmeddelande som presenterades under tisdagen får 16 aktiva nu alltså förtroende och stöd från Sveriges Olympiska Kommitté, SOK i form av programmet Topp och Talang. Bland dessa hittar vi kanotslalomåkaren Isak Öhrström som är uttagen med sikte på att delta i Kajakcross i Paris 2024. Isak har under 2022 presterat strålande resultat och var nära att ta hem den totala världscupen i just kajakcross. Inför den sista och avslutande finaltävlingen ledde Isak, han blev tillslut sexa – en imponerande insats och en historisk sådan.

Läs kanotslaloms sammanfattningen från året här.

Topp och Talang

De aktiva som ingår i stödprogrammet Topp och Talang får ett skräddarsytt och behovsprövat stöd. Syftet är att stötta den aktive i det sista steget i en satsning mot världstoppen. Hela stödet finansieras av medel från SOK:s partners, som Svenska Spel och UNIQLO.

– Vi har några aktiva som kan prestera redan i Paris 2024, men de flesta ska vara som bäst i Los Angeles 2028 eller Brisbane 2032”, säger Peter Reinebo, SOK.

Läs mer i pressmeddelandet från SOK här.
Mer om Topp och Talang hittar du här.

Från Kanotslalom är sedan tidigare Erik Holmer med i programmet.
Alla kanotister som ingår i SOK:s Topp och Talang hittar du här.

Kontakt

Nenad Martinis
Förbundskapten Kanotslalom & Kajakcross
nenad.martinis@kanot.com


Foto: Michael Neumann

Publicerad: 2022-12-20

Senast uppdaterad: 2023-06-07

Författare: Helene Ripa

OM OSS
Svenska Kanotförbundet har sedan 1904 organiserat svensk kanot. Idag har SKF 121 föreningar och runt 78 Godkända Kanotcentraler. Vi finns från Kiruna i norr till Malmö i söder. Ni som paddlar finns även på andra ställen i Sverige, men vi för din talan – oavsett om du är medlem eller inte.

KONTAKT
Svenska Kanotförbundet
Såningsvägen 1
954 42 Södra Sunderbyn

Telefon: 070-372 54 48
E-mail: info@kanot.com

PRENUMERERA PÅ SKF:S NYHETSBREV