Gå till innehåll
Svenska Kanotförbundet

Fysmästerskapen

Fysmästerkapen ett inititativ från Svenska Kanotförbundet för att inspirera och motivera allt från ungdomar och juniorer till seniorer och motionärer att bli starkare och därmed må bättre. Resultaten används även för att utvärdera progression och utveckling över tid. Individuellt tävlar man i åldersklasser, men Fysmästerskapen är dessutom en möjlighet för klubbar runt om i Sverige att utmana varandra.

Alla i klubben, ung som gammal kan vara med – oavsett kanotgren. Vi välkomnar även friluftspaddlare, och övriga som vill vara med, oavsett nivå och ålder. Det enda kravet är ett medlemskap i en SKF-ansluten förening.

Fysmästerskapen är ett test i funktion, styrka, uthållighet och ergometer. Sätt upp mål och utmana dig själv mot bättre fysik, eller varför inte utmana dina klubbkamrater, paddlare från andra städer, andra grenar och kämpa om titlarna – Fysmästare, Bästa Fysklubb och Mesta Fysklubb.

Fysmästerskapen 2024

Precis som tidigare går tävlingen ut på att både kora "Sveriges mest vältränade paddlare och klubb" och vara en fysisk utmaning för alla oavsett gren. Nytt för 2024 är bland annat att yngre under 12 år får en egen klass, masters utökas med en 35+ och 50+ klass och Ergometer 500 m kompletteras med roddmaskin som alternativ.

Läs mer om Fysmästerskapen 2024 här.

Resultat

Resultat från årets Fysmästerskap samt tidigare år hittar ni här.


Publicerad: 2023-02-15

Senast uppdaterad: 2023-02-15

Författare: Helene Ripa

OM OSS
Svenska Kanotförbundet har sedan 1904 organiserat svensk kanot. Idag har SKF 121 föreningar och runt 78 Godkända Kanotcentraler. Vi finns från Kiruna i norr till Malmö i söder. Ni som paddlar finns även på andra ställen i Sverige, men vi för din talan – oavsett om du är medlem eller inte.

KONTAKT
Svenska Kanotförbundet
Såningsvägen 1
954 42 Södra Sunderbyn

Telefon: 070-372 54 48
E-mail: info@kanot.com

PRENUMERERA PÅ SKF:S NYHETSBREV