Gå till innehåll
Svenska Kanotförbundet

Piren i Nyköpings hamn med kanotstadion "Gert Fredriksson Arena". Foto Janne Höglund.

Sveriges klubbar på plats för Sprint-SM

Då var det dags, imorgon startar SM i sprint. Upplev den fantastiska stämningen i Nyköping när Sveriges bästa kanotister ska göra upp om medaljer och ära – allt från unga debutanter till rutinerade sprintstjärnor. Varmt välkomna!

Mellan den 11–16 juli kommer kanotister från hela Sverige att mötas på den klassiska kanotstadion "Gert Fredriksson Arena" mitt i Nyköpings hamn. Några av de tävlande kommer direkt från Junior & U23 VM i Italien, andra ska vidare till Kroatien för EM i maraton till helgen, med den stora skaran har tränat på hemmaplan tillsammans med klubben för att vara i bästa slag när Sveriges främsta paddlare ska koras.

Arrangerande klubb är Nyköpings Kanotklubb, som inte bara har gedigen erfarenhet av att stå som värd för tävlingar, utan i år dessutom firar 90-årsjubileum. Stort grattis!

Mer information

Mer information om tävlingarna, tidsschema och praktisk information finns på NKK:s sida för SM i sprint 2023.

Följ tävlingarna

Program, startlistor och resultat hittar ni på RaceManager här.
Tävlingen livesänds och du hittar länk här – "SKF LiveStream"

Mer information om aktiviteter, boende, café med mera hittar du hemsidan om SM i sprint här.

Mega-SUP Battle

Under Sprint-SM i Nyköping arrangeras utöver spännande SM-tävlingar också roliga utmaningar för klubbarna på Mega-SUP. Svenska Kanotförbundet har under året drivit projektet Yo! WhatSUP, ett rekryteringskoncept där fem föreningar stöttats med SUP-utrustningar. Nu kommer Yo! WhatSUP till Sprint-SM där det erbjuds roliga, men prestigefyllda, utmaningar för framför allt ungdomar och supporters under torsdag till lördag. Läs mer om Mega-SUP Battle här.

Vamt välkomna till Sprint-SM i Nyköping!


Publicerad: 2023-07-10

Senast uppdaterad: 2023-07-10

Författare: Helene Ripa

OM OSS
Svenska Kanotförbundet har sedan 1904 organiserat svensk kanot. Idag har SKF 121 föreningar och runt 78 Godkända Kanotcentraler. Vi finns från Kiruna i norr till Malmö i söder. Ni som paddlar finns även på andra ställen i Sverige, men vi för din talan – oavsett om du är medlem eller inte.

KONTAKT
Svenska Kanotförbundet
Såningsvägen 1
954 42 Södra Sunderbyn

Telefon: 070-372 54 48
E-mail: info@kanot.com

PRENUMERERA PÅ SKF:S NYHETSBREV