Gå till innehåll
Svenska Kanotförbundet

Elitcenter JKPG – ny ansökningsomgång öppen

Svenska Kanotförbundets kraftsamling för att skapa en offensiv utvecklingsmiljö för seniorer i Jönköping är inne på sitt tredje år och flera viktiga faktorer för att fortsatt kunna erbjuda bra förutsättningar har fallit på plats. Nu öppnar vi upp för en ny ansökningsomgång, sista datum för ansökan är satt till 5 april.

Hösten 2022 startade Svenska Kanotförbundet upp Elitcenter JKPG för slätvatten, ett postgymnasialt träningscenter i Jönköping med målet att skapa goda förutsättningar för elitkanotister i vardagen även efter gymnasiet. Det är i dagsläget tretton kanotister som är en del av Elitcenter JKPG. David Rytter Larsen är anställd som tränare och har även varit starkt knuten till landslagsverksamheten.

Under 2023 har de samarbeten som startades under 2023 förvaltats vidare. Flera viktiga delar finns nu på plats även om det fortsatt återstår mycket arbete för att skapa optimala förutsättningar på plats. Samarbetet med Jönköpings Kommun är en framgångsnyckel och under förra året blev det klart att Svenska Kanotförbudnet tar över ”Kålgården” – en lokal med passande läge mellan Munksjön och Rocksjön. Tanken är att Kålgården ska fungera som såväl lägerboende som mer långvarigt boende samt en plats där olika typer av träffar kan genomföras.

Mer information om Elitcenter JKPG hittar du här.

Vem kan söka?

Du som söker har högt uppsatta mål med din satsning och är beredd att jobba hårt för att uppnå dem. Du trivs bäst när du får tillhöra en träningsgrupp med likasinnade, får ett tränarstöd i vardagen och goda möjligheter att utveckla såväl individuell kapacitet som besättningskapacitet.

Ansökan

Ansökan görs via formuläret nedan, vi vill ha din ansökan senast den 5 april.
Besked om vilka som antas till hösten 2024 lämnas sedan 9 april.

Informationsträff

Vi förstår att det kan finnas många frågor om verksamheten och förutsättningarna. Därför bjuder vi in alla intresserade till en öppen informationsträff via Teams torsdag 21 mars kl. 20.00–21.00.

Du som missade träffen kan ta del av presentation nedan.

Kontakt

Har ni funderingar är ni även varmt välkomna att kontakta Dag Johansson eller Åsa Eklund.

Dag Johansson
Generalsekreterare
dag.johansson@kanot.com
070-372 54 48

Åsa Eklund
High Performance Mangager
asa.eklund@kanot.com
073-331 19 77 alt 070-373 48 43

Har du generella frågor kring kanot och förbundets verksamhet kan du alltid kontakta oss på info@kanot.com.

Publicerad: 2024-03-05

Senast uppdaterad: 2024-03-22

Författare: Helene Ripa

OM OSS
Svenska Kanotförbundet har sedan 1904 organiserat svensk kanot. Idag har SKF 121 föreningar och runt 78 Godkända Kanotcentraler. Vi finns från Kiruna i norr till Malmö i söder. Ni som paddlar finns även på andra ställen i Sverige, men vi för din talan – oavsett om du är medlem eller inte.

KONTAKT
Svenska Kanotförbundet
Såningsvägen 1
954 42 Södra Sunderbyn

Telefon: 070-372 54 48
E-mail: info@kanot.com

PRENUMERERA PÅ SKF:S NYHETSBREV