Gå till innehåll
Svenska Kanotförbundet

Stark lagkänsla på VM

Sverige visade upp fina prestationer, inte minst av Linus Karlsson som blev historisk med sin 7:e plats när VM i SUP avgjordes 7–11 september i Gdynia, Polen. Och det var ett målmedvetet och passionerat lag som var på plats.

Den svenska truppen visade tydligt att det finns potential i flera av sina atleter, inte minst hos senioren Linus Karlsson som chockade Sverige och sig själv med att först bli två i sitt heat i tuff konkurrens. Han tog sig sedan hela vägen till A-final och skrev svensk SUP-historia i Teknisk sprint genom att bli sjua. Linus erfarenheter och målmedvetenhet inspirerar och med sin nyfikenhet och vilja att ständigt utvecklas är han en förebild för hela laget.

Även junioren Lucas Boyum är med och fightas om fina placeringar, även om det inte blev avancemang till final denna gång. Vid sidan av tävlandet är Lucas även en fin ambassadör för sporten. Han knyter kontakter, bryr sig om sina konkurrenter och ger allt i varje tävling. Han har en stort potential och med rätt stöttning kan det mycket väl bli så att Lucas reda nästa säsong kan ta kliv och ta sig till final.

I damklassen 40+ visade både Vera Lindmark och Elin Aulin fin form när de vann sina heat i Sprint. Vera vann även sin semifinal och slutade femma i A-finalen – en riktigt stark prestation.
Herrklassen 50+ visade att gammal är äldst när Johan Skärskog, Urban Åkesson och Peter Mårtensson avancerade till final i Sprint. Inte minst Johan som blev femma i sin A-final.

Sverige 3:a i lagtävlingen

Det var en väl sammanhållen trupp på plats, en trupp som verkligen gör sitt bästa, vilket inte minst visar sig i den fantastiska prestationen där Sverige tar en tredjeplats i lagtävlingen. Det är en historisk sådan och visar att det finns potential i detta lag.

Lagkapten och Team-manager Patrick ”Paddy” Boyum har lyckats skapa en starkoch positiv laganda tack vare engagemang och driv. En trygg miljö ger goda förutsättningar till att utvecklas och prestera. Det finns mycket som tyder på att framtiden ser ljus ut för SUP – både nationellt och internationellt.

Mer från VM i Stand Upp Paddling samt fullständiga resultat hittar du här.

 

Publicerad: 2022-09-20

Senast uppdaterad: 2022-12-08

Författare: Helene Ripa

OM OSS
Svenska Kanotförbundet har sedan 1904 organiserat svensk kanot. Idag har SKF 121 föreningar och runt 78 Godkända Kanotcentraler. Vi finns från Kiruna i norr till Malmö i söder. Ni som paddlar finns även på andra ställen i Sverige, men vi för din talan – oavsett om du är medlem eller inte.

KONTAKT
Svenska Kanotförbundet
Såningsvägen 1
954 42 Södra Sunderbyn

Telefon: 070-372 54 48
E-mail: info@kanot.com

PRENUMERERA PÅ SKF:S NYHETSBREV