Gå till innehåll
Svenska Kanotförbundet

UTBILDNING

För att få ut mesta möjliga av paddling är det bra att ha koll på grundläggande teknik och ju mer du lär dig om teknik och säkerhet, desto större blir valmöjligheterna när det gäller när och var du kan paddla.

Det finns även en hel del aktörer som bedriver kurser i Stand Up Paddling. En del av dessa är kanot- och SUP-klubbar. Andra är företag som hyr ut eller säljer utrustning. Det finns idag inga krav på certifiering eller utbildning för att få instruera Stand Up Paddling även om det internationellt finns ett antal olika instruktörsutbildningar. Vi rekommenderar dock att du väljer en cerifierad aktör – en garanti för att utbildningarna och kurserna håller SKF:s standard.

Svenska Kanotförbundet erbjuder utbildningar och kurser för personliga utveckling, men även ledarutbildningar för dig som vill ta ytterligare steg.

Paddelpasset

Vi erbjuder Paddelpasskurser runt om i hela Sverige – hos kanotföreningar, Godkända Kanotcentraler och utbildningsföretag. Att man kan examinera sig i paddelpasset betyder att man ”kör (paddlar) upp” och får veta vilken nivå man befinner sig på i systemet. Förutom ett intyg får man dessutom en handlingsplan för hur man kan utvecklas ytterligare. Paddelpasset kan ibland vara ett krav när man ska hyra kanot – både i Sverige och i Europa.

Läs mer och hitta din kurs här.

Ledarutbildningar

För den som kommit en bit på väg i sin paddling och är sugen på att leda och instruera andra finns det olika typer av ledarutbildningar – allt från dig som vill göra turpaddling med grupper till dig som vill bedriva tränings- och tävlingspaddling för barn, ungdomar, juniorer och seniorer.

Läs mer om våra ledarutbildningar här.

Säkerhetsutbildningar

Säkerheten är alltid viktigast när du paddlar – tillsammans med kunskap och sällskap. Alla som paddlar regelbundet rekommenderas att gå en kurs i säkerhet för att veta vad du ska göra om det uppstår en nödsituation på vattnet.

Läs mer om våra säkerhetsubildningar här.

Missa inte våra korta inspirationsfilmer kring säker paddling här.

Publicerad: 2022-11-24

Senast uppdaterad: 2023-01-20

Författare: Helene Ripa

OM OSS
Svenska Kanotförbundet har sedan 1904 organiserat svensk kanot. Idag har SKF 121 föreningar och runt 78 Godkända Kanotcentraler. Vi finns från Kiruna i norr till Malmö i söder. Ni som paddlar finns även på andra ställen i Sverige, men vi för din talan – oavsett om du är medlem eller inte.

KONTAKT
Svenska Kanotförbundet
Såningsvägen 1
954 42 Södra Sunderbyn

Telefon: 070-372 54 48
E-mail: info@kanot.com

PRENUMERERA PÅ SKF:S NYHETSBREV