Gå till innehåll
Svenska Kanotförbundet

ICF SUP World Ranking Event till Sverige 2023!

Den 12–13 augusti kommer förra årets succétävling tillbaka – Baltic Skrea Beach Paddlerace i Falkenberg. Nu blir Sveriges största SUP-tävling även Sveriges första internationella arrangemang sedan 2002.

Falkenberg SUP Club gjorde ett succéartat avtryck när de arrangerade ett spektakulärt SM i SUP 2022 på Skrea Strand i Falkenberg. Nu kommer tävlingen tillbaka som ICF SUP World Ranking Event och tillika SM i Långdistans. Arrangemanget strävar efter att fortsätta vara en folkfest för alla – med barntävlingar, motionslopp, masterslopp och nu även elittävlingar för juniorer och seniorer med internationell stämpel.

– Vi är superglada att få till ett internationellt arrangemang på svensk mark igen. Och vi är övertygade om att Falkenberg SUP Club kommer göra ett kanonjobb, dels när det gäller att visa upp sporten för Sverige, men även för att hjälpa till att sätta Sverige på den internationella kartan inom SUP. Det passar även perfekt tillsammans med SKF:s kommande SUP-satsning mot barn- och ungdomar som lanseras i nästa vecka, säger Dag Johansson, generalsekreterare på Svenska Kanotförbundet.

Som ICF World Ranking Event ingår tävlingen i världsrankingen och i elitklasserna kan de tävlande juniorerna och seniorerna samla på sig värdefulla rankingpoäng inför kommande VM i Thailand i november.

 

 

Utöver elittävlingarna i Teknisk distans och Långdistans arrangeras ett antal andra lopp, se nedan.

Supkidz Race – 1 km

Lekfullt och roligt barnlopp från 9 år där paddlarna får testa på att tävla på en actionpackad kort bana på 1000 meter, med svängar åt olika håll och med samma publikstämning som elittävlingarna.

Baltic Fun Race – 1 km och 5 km

Motionslopp för de som kanske vill testa tävla för första gången eller som inte riktigt vill tävla mot elitpaddlarna en. De tävlande bjuds på lagom långa tävlingar där de får känna på de olika typerna av tävlingsformerna teknisk distans och långdistans, men med lite snällare distanser.

Masters +40 – 3 km och 11 km

Loppen för de äldre som har tävlingsinstinkten och vill testa på samma banor som eliten, men inte riktigt vill tampas i skvalpet bakom de bästa på den tekniska distansen. På söndagens långdistans startar alla tillsammans och man får chans att mäta sig mot både junior- och seniorelit.

Mer information om eventet och tävlingarna hittar du på arrangörens hemsida här – Skrea Strand Paddlerace.

 

Publicerad: 2023-01-18

Senast uppdaterad: 2023-06-12

Författare: Helene Ripa

OM OSS
Svenska Kanotförbundet har sedan 1904 organiserat svensk kanot. Idag har SKF 121 föreningar och runt 78 Godkända Kanotcentraler. Vi finns från Kiruna i norr till Malmö i söder. Ni som paddlar finns även på andra ställen i Sverige, men vi för din talan – oavsett om du är medlem eller inte.

KONTAKT
Svenska Kanotförbundet
Såningsvägen 1
954 42 Södra Sunderbyn

Telefon: 070-372 54 48
E-mail: info@kanot.com

PRENUMERERA PÅ SKF:S NYHETSBREV