Gå till innehåll
Svenska Kanotförbundet

Föreningar utvalda till SUP-satsningen Yo! WhatSUP

Svenska Kanotförbundet har nu valt ut fem föreningar till storsatsningen mot barn- och ungdomsverksamhet i SUP. Det blir en riktad satsning mot att stärka klubbar i Skåne och Uppland, en satsning som möjliggörs genom RF och Svenska Spels Rörelsefonden.

Yo! WhatSUP är både en nyrekryteringssatsning och en satsning som grundar sig i Rörelsefondens ledord ”Tillsammans för fler i rörelse!” där projektet ska testa nya sätt att sänka tröskeln för unga att komma ut och röra på sig. Nu kan vi presentera de fem föreningar som blivit utvalda att ingå i projektet vilket kommer genomföras under 2023.

Utvalda föreningar

  • Klubben SUP å Sånt (Täby)
  • Lödde Kanotklubb (Löddeköpinge)
  • Sollentuna Kanotsällskap (Sollentuna)
  • SUP for Life (Lomma)
  • Vaxholms Kanotsällskap (Vaxholm)

– Det är en jättespännande satsning där vi verkligen gått in för att testa nya vägar för att kick-starta barn och ungdomsverksamhet i en relativt ny gren. Dels utifrån att vi har valt att satsa på två olika typer av föreningar; föreningar med starkt driv och nystartad SUP-verksamhet som nu får en chans att verkligen utveckla sin nuvarande barn- och ungdomsverksamt och föreningar som redan har en välfungerande verksamhet och väldigt goda förutsättningar i en annan kanotgren som nu får möjlighet att bredda sin verksamhet. Men även genom ett nytt rekryteringskoncept med Mega-SUP:ar och att vi valt att satsa på två regioner där vi ser stor potential i framtida samarbeten mellan klubbarna som ligger tätt nära varandra, säger Danny Hallmén, projektledare för Yo! WhatSUP.

 

Projektet Yo! WhatSUP möjliggör att de fem föreningarna får en uppsättning med utrustning anpassad för barn och ungdomar, utbildning av ledare och ett ledarstöd för att genomföra riktade skolpaddlingar för 10–12-åringar med Mega-SUP:ar.

Kontakt

Danny Hallmén
danny.hallmen@kanot.com
073-625 41 98

Publicerad: 2023-02-17

Senast uppdaterad: 2023-02-16

Författare: Helene Ripa

OM OSS
Svenska Kanotförbundet har sedan 1904 organiserat svensk kanot. Idag har SKF 121 föreningar och runt 78 Godkända Kanotcentraler. Vi finns från Kiruna i norr till Malmö i söder. Ni som paddlar finns även på andra ställen i Sverige, men vi för din talan – oavsett om du är medlem eller inte.

KONTAKT
Svenska Kanotförbundet
Såningsvägen 1
954 42 Södra Sunderbyn

Telefon: 070-372 54 48
E-mail: info@kanot.com

PRENUMERERA PÅ SKF:S NYHETSBREV