Gå till innehåll
Svenska Kanotförbundet

Det blev inga medaljer, men väl fina tävlingar av flera av de svenska paddlarna. Till höger Vera Lindmark (302). Foto Canoe Europe.

Historiskt SUP-EM genomfört på klassiska kanotvatten

Under föregående vecka var den svenska SUP-landslagstruppen på plats i Szeged, Ungern, för att delta i det första SUP-EM under ECA:s flagg. Och det bjöds på fina tävlingsförhållanden.

Mästerskapet samarrangerades med EM i sprint och parakanot EM och på plats var även det svenska sprintlandslaget som tog fyra medaljer. På den klassiska rodd- och kanotstadion kördes det SUP-race i disciplinerna Sprint 200 m, Technical Race 1000 m, Distans 9 km samt Inflatable 4,5 km.

Den svenska truppen bestod av fyra paddlare – Vera Lindmark, Michelle Kimbler, Linus Karlsson och Lucas Boyum under ledning av förbundskapten Patrick Boyum. Tävlingarna för SUP drog igång redan på onddagen 12 juni och de sista finalracen avverkades i lördags. Vera och Michelle tog sig till B-final i både Technical Race och Sprint. Bäst bland herrrarna gick det för Linus Karlsson som tog sig till B-final i Sprint.

Resultat

Technical B-final

Michelle Kimbler 3:a
Vera Lindmark 7:a

Sprint B-final

Linus Karlsson 3:a
Michelle Kimbler 5:a

Inflatable

Patrick Boyum 17:e

Distans

Michelle Kimbler 7:a
Linus Karlsson 13:e
Lucas Boyum 20:e

Samtliga resultat från EM hittar du här.


Publicerad: 2024-06-19

Senast uppdaterad: 2024-06-19

Författare: Helene Ripa

OM OSS
Svenska Kanotförbundet har sedan 1904 organiserat svensk kanot. Idag har SKF 121 föreningar och runt 78 Godkända Kanotcentraler. Vi finns från Kiruna i norr till Malmö i söder. Ni som paddlar finns även på andra ställen i Sverige, men vi för din talan – oavsett om du är medlem eller inte.

KONTAKT
Svenska Kanotförbundet
Såningsvägen 1
954 42 Södra Sunderbyn

Telefon: 070-372 54 48
E-mail: info@kanot.com

PRENUMERERA PÅ SKF:S NYHETSBREV