Gå till innehåll
Svenska Kanotförbundet

Dags för surfski-EM på Sardinien

Den svenska truppen är på plats i Cagliari, Sardinen för att tävla i Ohana Mana Cup, där även Europeiska Mästerskapen sak avgöras. Tävlingarna pågår mellan 15–18 september.

Ohana Mana Cup är en tävling i disciplinen Canoe Open Racing som går i Cagliari på Sardinien. Tävlingen erbjuder ECA Ocean Racing European Championships i de officiella klasserna U18, U23 och Senior. Utöver det är det race i promotionella/inofficiella klasser såsom U16, SS2 och Masters.

Totalt är det 19 svenskar på plats i Italien för att tävla, varav sju – två damer och fem herrar – är uttagna att representera Sverige på EM. På damsidan finns förhoppningar om att Emma Levemyr ska tunna toppa fjolårets EM-resultat där hon kom fyra. Herrarna Aaron von Beinke och Nils Wikander Karls, som inte tävlat i seniorklassen så länge, bör kunna klättra i resultatlistan jämfört mot föregående år då de fortfarande tar stora kliv.

När det gäller Elsa Ohrås och Axel Haglund har de haft en tuff säsong med bland annat covid, det återstår att se hur de står sig i konkurrensen. Ungdomarna Jakob Odebrink och Otto Nyström gör sitt första EM och är på plats för att se och lära. Och förhoppningsvis inspireras till fortsatt satsning inom surfski.

Landslagstruppen

Senior
Nils Wikander Karls
Aaron von Beinke
Emma Levemyr

U23
Axel Haglund
Elsa Ohrås

U18
Jakob Odebrink
Otto Nyström

Följ tävlingarna

Mer information hittar ni på arrangörens hemsida här.

Program och banorsträckning för de olika racen här.
Startlistor och resultat här.

Kontakt

Emma Levemyr
Förbundskapten
Mail emma@emmalevemyr.se
Mobil 076-813 11 63

Publicerad: 2022-09-15

Senast uppdaterad: 2022-12-21

Författare: Helene Ripa

OM OSS
Svenska Kanotförbundet har sedan 1904 organiserat svensk kanot. Idag har SKF 121 föreningar och runt 78 Godkända Kanotcentraler. Vi finns från Kiruna i norr till Malmö i söder. Ni som paddlar finns även på andra ställen i Sverige, men vi för din talan – oavsett om du är medlem eller inte.

KONTAKT
Svenska Kanotförbundet
Såningsvägen 1
954 42 Södra Sunderbyn

Telefon: 070-372 54 48
E-mail: info@kanot.com

PRENUMERERA PÅ SKF:S NYHETSBREV