Gå till innehåll
Svenska Kanotförbundet

LANDSLAG

Surfskilandslaget kommer att representera Sverige vid en rad olika tävlingar och mästerskap under året. Både juniorer, U23 och seniorer är aktuella. Landslaget agerar för att erbjuda bästa förutsättningar för aktiva att utvecklas över tid och prestera på absolut högsta nivå. Med en blandning unga och äldre mer erfarna aktiva står laget för en kultur där man hjälper och stöttar varandra oavsett ålder.

Utöver langslagsaktuella ges möjlighet för de som ej kvalificerat sig till landslaget att delat, detta i mån av plats. Läs mer under i uttagningskriterierna nedan.

Uttagning till tävlingar

Uttagning av landslagstruppen sker i början av vaje år och baseras på föregående säsongs prestationer. Uttagna paddlare representerar Sverige på internationella mästerskap samma år som uttagning skett.

Aktuell Information

Här läggs aktuell information gällande uttagningar, PM med mera.

Landslagsaktiviteter 2024

  • EM, Ocean Racing European Championships 10–13 april, Azorerna, Portugal
  • SM, Aterra Wave Challenge 6–7 juli, Helsingborg
  • NM, Sildodden Surfski Challenge 7–8 september, Risør, Norge
  • VM, World Championships Ocean Racing 30 sep–6 oktober, Madeira, Portugal

Viktiga dokument

Som uttagen i landslaget representerar man inte bara svensk kanot och Sverige, man är även en viktig förebild för många – inte minst barn och unga. Därför finns riktlinjer och polycier för hur man ska uppföra sig och vad som gäller i olika situationer.

Förbundskapten

Emma Levemyr
emma@nextwave.nu
076-813 11 63

Publicerad: 2023-04-04

Senast uppdaterad: 2024-03-25

Författare: Helene Ripa

OM OSS
Svenska Kanotförbundet har sedan 1904 organiserat svensk kanot. Idag har SKF 121 föreningar och runt 78 Godkända Kanotcentraler. Vi finns från Kiruna i norr till Malmö i söder. Ni som paddlar finns även på andra ställen i Sverige, men vi för din talan – oavsett om du är medlem eller inte.

KONTAKT
Svenska Kanotförbundet
Såningsvägen 1
954 42 Södra Sunderbyn

Telefon: 070-372 54 48
E-mail: info@kanot.com

PRENUMERERA PÅ SKF:S NYHETSBREV