Gå till innehåll
Svenska Kanotförbundet

Vårt säkerhetsmaterial

Paddling är kul! Se till att det också är säkert, för din egen och andras skull. Vi vill ju vara trygga kompisar på vattnet – och vara kompis med vår utrustning och miljön vi paddlar i.

Svenska Kanotförbundet har tillsammans med Svenska Sjöräddningssällskapet, Friluftsfrämjandet, Scouterna och Svenska Livräddningssällskapet tagit fram ett enkelt och tydligt säkerhetsmaterial. Syftet är att uppmärksamma vikten av att tänka på säkerhet när man är på vattnet.

Materialet består bland annat av ett säkerhetskort Pdf, 57 kB. som påminner dig som ledare om punkter att checka av inför, under och efter turen. Vi har också tagit fram ett klistermärke Pdf, 37 kB. med en checklista som du kan sätta på kajaken för att påminnas om att "checka av" viktiga säkerhetsaspekter inför varje paddling.

För att sätta extrafokus på synlighet har vi även tagit fram knallgula toppluvor med budskapet ”Vi syns på vattnet Pdf, 115 kB.”. Dessa delas bland annat ut på våra ledarutbildningar, då vi ser ledare som goda förebilder för att lyfta säkerhetsaspekter vid paddling.

Säkerhetsfilmer

Svenska Kanotförbundet har tagit fram fem korta inspirationsfilmer "Säker paddling" som berör några av de viktigaste säkerhetsaspekterna. Läs mer om projektet och ta del av filmerna här.

Kontakt

Om du har frågor kring eller vill beställa vårt säkerhetsmaterial är du välkommen att kontakta oss.

Åsa Andersson
asa.andersson@kanot.com
076-639 50 23

 

Publicerad: 2022-12-05

Senast uppdaterad: 2023-06-29

Författare: Helene Ripa

OM OSS
Svenska Kanotförbundet har sedan 1904 organiserat svensk kanot. Idag har SKF 121 föreningar och runt 78 Godkända Kanotcentraler. Vi finns från Kiruna i norr till Malmö i söder. Ni som paddlar finns även på andra ställen i Sverige, men vi för din talan – oavsett om du är medlem eller inte.

KONTAKT
Svenska Kanotförbundet
Såningsvägen 1
954 42 Södra Sunderbyn

Telefon: 070-372 54 48
E-mail: info@kanot.com

PRENUMERERA PÅ SKF:S NYHETSBREV