Gå till innehåll
Svenska Kanotförbundet

Webtracking

Webtracking är en tjänst som med en app och en hemsida visar var paddlaren befinner sig. Systemet används bland annat på surfskitävlingar för att tävlingsledningen ska ha koll på alla tävlande och för att kunna följa tävlingen från land. Det som är unikt med webtracking jämfört med andra spår-appar är att det går att se alla tävlande och kompisar samtidigt. Det går även att se alla tävlingar och enskilda GPS-spår i efterhand.

På tävlingar inom surfski såsom SM och Surfski Open är webtracking ett krav. Vi rekommenderar dock alla surfskipaddlare att använda webtracking-appen både under träning, tur och tävling, men även andra som paddlar på öppet vatten.

Läs mer om Webtracking här.

Varför Webtracking?

Sjöfartsverkets larmcentral JRCC, som nås via 112, har kunskap om webtrack och använder det vid larm om det finns signal med position. Vi rekommenderar alla tävlingsarrangörer att använda webtracking, dels för paddlarnas säkerhet och dels för att underlätta för tävlingsarrangörerna i form av enklare administration och större kontroll.

Skaffa Webtracking

Webtracking kostar 400 kr/år. Det går att hyra webtrack för en tävlingshelg för 200 kr.

 1. Skicka ett mail till: info@webtracking.se
  Ange namn, mailadress för fakturering och tävlingsklass samt om du vill hyra för en helg eller beställa för ett år.
 2. Betalning görs med Swish till nummer 1234161337 ange namn (och ID-nummer om du har sedan tidigare).
 3. Du får ett mail från leverantören med
  – Instruktioner
  – ID-nummer
 4. Ladda ner appen från Appstore. Följ instruktionerna. Installera appen och registrera alla dina uppgifter i appen och på registreringssidan.
 5. Testa att det fungerar – så här gör du

Din mobil måste ligga över vattenytan för att kunna sända GPS-signaler. Det går att se hastighet för varje GPS-spår. Olika tävlingsklasser har olika färgkodning. Det går även att se alla tävlingar och enskilda GPS-spår i efterhand.

Publicerad: 2023-11-09

Senast uppdaterad: 2023-11-09

Författare: Helene Ripa

OM OSS
Svenska Kanotförbundet har sedan 1904 organiserat svensk kanot. Idag har SKF 121 föreningar och runt 78 Godkända Kanotcentraler. Vi finns från Kiruna i norr till Malmö i söder. Ni som paddlar finns även på andra ställen i Sverige, men vi för din talan – oavsett om du är medlem eller inte.

KONTAKT
Svenska Kanotförbundet
Såningsvägen 1
954 42 Södra Sunderbyn

Telefon: 070-372 54 48
E-mail: info@kanot.com

PRENUMERERA PÅ SKF:S NYHETSBREV