Gå till innehåll
Svenska Kanotförbundet

SÄkerhetshandledning

Svenska Kanotförbundets säkerhetshandledning för kanotföreningar är framtagen för att underlätta föreningarnas och godkända kanotcentralers säkerhetsarbete. Den ska vara ett stöd för att konkretisera och följa upp sina säkerhetsplaner. I handledningen sammanfattas även regler och råd som hör till att bedriva en trygg och säker verksamhet.

Det finns även en lite förenklad variant av säkerhetsmall baserad på konsumentverkets rekommendationer, men anpassad för att passa mindre aktiviteter.

Säker paddling

Kunskap, säkerhet och sällskap – det är det viktigaste att ha med sig när man paddlar och kan rädda liv. Vi har bred kunskap inom området säkerhet och erbjuder allt från informationsmaterial till relevanta utbildningar som ett led i vårt arbete med att främja en trygg och säker paddling.

Läs mer om säker paddling här.

Utbildning

Att gå en säkerhetskurs kan vara avgörande om det uppstår en riskfylld situation, eller kanske till och med avgörande för att du inte ens ska behöva hamna i en risksituation. För alla som tar ut grupper på vattnet så är en säkerhetsutbildning en trygghet för både dig som ledare och för dina deltagare.

En säkerhetsutbildning och en ledarutbildning utgör viktiga delar av vad som kan anses vara att rimligt vidtagna säkerhetsåtgärder för organiserade paddlingsaktiviteter. Svenska Kanotförbundets säkerhetsutbildningar eller motsvarande ses som branschstandard.

Läs mer om våra säkerhetsutbildningar här.
Mer om våra ledar- och instruktörsutbildningar hittar du här.

Kontakt

Välkommen att kontakta oss om du har frågor eller funderingar kring säkerhet på vattnet.

Katinka Ingves
katinka.ingves@kanot.com
076-611 43 03

Har du generella frågor kring kanot och förbundets verksamhet är du alltid välkommen att kontakta oss på info@kanot.com.

Publicerad: 2022-12-15

Senast uppdaterad: 2022-12-15

Författare: Helene Ripa

SKF Säkerhetshandledning för kanotföreningar

OM OSS
Svenska Kanotförbundet har sedan 1904 organiserat svensk kanot. Idag har SKF 121 föreningar och runt 78 Godkända Kanotcentraler. Vi finns från Kiruna i norr till Malmö i söder. Ni som paddlar finns även på andra ställen i Sverige, men vi för din talan – oavsett om du är medlem eller inte.

KONTAKT
Svenska Kanotförbundet
Såningsvägen 1
954 42 Södra Sunderbyn

Telefon: 070-372 54 48
E-mail: info@kanot.com

PRENUMERERA PÅ SKF:S NYHETSBREV