Gå till innehåll
Svenska Kanotförbundet

Säkerhet i fors

Svenska Kanotanotförbundet erbjuder säkerhetskurser inom fors på tre olika nivåer. Målet med kurserna är att deltagarna tränar kunskaper för att främja säkra aktiviteter i fors, förebygga olyckor och hantera räddningssituationer som kan uppstå i forsmiljö. Kursen syftar också till att öka förståelsen för lämplig utrustning i forsmiljö.

Säkerhet i fors 1

Säkerhetskurs på grundläggande nivå för forspaddlingsaktiviteter, till exempel kajak, kanadensare, packraft, i upp till klass II-forsar. Kursen genomförs i klass II-fors.

Läs mer om vad som ingår i kursen här.

Säkerhet i fors 2

Kursen är en fortsättning på Säkerhet i fors 1, och här får deltagaren fördjupa sina kunskaper om säkerhet i upp till klass II-forsar. Kursen genomförs i klass II-fors.

Läs mer om vad som ingår i kursen här.

Säkerhet i fors 3

Den högsta nivån på säkerhetskurs inom Kanotförbundets utbildningssystem. Kursen är avancerad och en fortsättning på Säkerhet i Fors 1 och 2, och genomförs i klass III-fors, men de kunskaper som du får med dig kan du använda i klass IV.

Läs mer om vad som ingår i kursen här.

Kontakt

Har du frågor eller funderingar kring våra tränar- och coachutbildningar är du välkommen att höra av dig på info@kanot.com.


Publicerad: 2024-02-06

Senast uppdaterad: 2024-02-06

Författare: Helene Ripa

OM OSS
Svenska Kanotförbundet har sedan 1904 organiserat svensk kanot. Idag har SKF 121 föreningar och runt 78 Godkända Kanotcentraler. Vi finns från Kiruna i norr till Malmö i söder. Ni som paddlar finns även på andra ställen i Sverige, men vi för din talan – oavsett om du är medlem eller inte.

KONTAKT
Svenska Kanotförbundet
Såningsvägen 1
954 42 Södra Sunderbyn

Telefon: 070-372 54 48
E-mail: info@kanot.com

PRENUMERERA PÅ SKF:S NYHETSBREV