Gå till innehåll
Svenska Kanotförbundet

Nio nya lekfulla utbildare i Lekande kanot

Under våren arrangeras åtta tillfällen av Svenska Kanotförbundets ungdomsledarutbildning Lekande Kanot av våra nu nyexaminerade utbildare!

I Ljungsbro, strax utanför Linköping, genomfördes i helgen den sista av tre utbildningstillfällen för blivande Lekande Kanot-utbildare.

Stort behov av ungdomsledare och -tränare

Kanotförbundet har hörsammat och sett att det finns ett stort behov av fler utbildningstillfällen för att kunna möta upp behovet av fler och utbildade ledare och tränare runt om i klubbarna. Efter pandemins digitala öppningar har vi under våren tagit fram en ny struktur med både digitala och fysiska moment för vår ungdomsledarutbildning Lekande Kanot och då också sett behovet att utbilda fler utbildare.

Under höst, vinter och vår har vi nu nio nya utbildare med möjlighet att ta sig ut till landets klubbar och under våren bjuds det just nu på inte mindre än åtta utbildningstillfällen, från Malmö upp till Skellefteå.

En utbildarutbildning i Lekande Kanot-anda

Ljungsbro med den slingrande Göta kanal bjöd på friskt väder, glada och peppade blivande utbildare. Hela Lekande Kanot-materialet nöttes med allt från Teknikens grunder till kamraträddningstekniker till att få både testa på och leda olika teoretiska och praktiska pass.

Leken är ett nyckelverktyg i Lekande Kanot som fokuserar på barnverksamhet 10-12 år, men även de vuxna blivande utbildarna fick både bra och rolig träning

Leken är ett genomgående tema i Lekande Kanot som fokuserar på verksamhet för barn 10–12 år, men även de vuxna blivande utbildarna fick sig både bra och rolig träning.

Vad är Lekande Kanot?

Lekande kanot är vår kanotspecifika ungdomsledarutbildning som ingår i Tränare 1 och är en vida populär utbildning som passar både nya och gamla ledare för kanotskola, nybörjarverksamhet och ledare som leder framför allt barn. Förutom att utbildningen uppdaterats för första gången sedan 2008, så genomförs den nu på ett nytt sätt, med tre korta digitala träffar och en fysisk heldag. Mer info om utbildningen hittas här.

Jag vill utbilda mig!

Vad kul! Det finns lediga platser på flera av våra utbildningsorter. Kika in på vilka utbildningstillfällen som finns med platser kvar och anmäl dig här.

Våra nya utbildare

Aron Lindholm-Desai, Linköpings Kanotklubb
Edvin Johansson, Kanotsällskapet Ägir
Emilia Lundgren, Lidköpings Kanotförening
Isac Remmerfors, Ängelholms Rodd och Kanotklubb
Jana Ericsson, Äventyrsgruppen Flaten, Miljöverkstan
Kacper Pettersson, Nyköpings Kanotklubb
Maja Oskarsson, Örebro Kanotförening
Mikael Hanås, Äventyrsgruppen Flaten, Miljöverkstan
Märta Olsén, Lidköpings Kanotförening

Kontakt

Danny Hallmén
Verksamhetsutvecklare – Förening och tävling
danny.hallmen@kanot.com
073-625 41 98

Publicerad: 2024-05-03

Senast uppdaterad: 2024-05-08

Författare: Danny Hallmen

OM OSS
Svenska Kanotförbundet har sedan 1904 organiserat svensk kanot. Idag har SKF 121 föreningar och runt 78 Godkända Kanotcentraler. Vi finns från Kiruna i norr till Malmö i söder. Ni som paddlar finns även på andra ställen i Sverige, men vi för din talan – oavsett om du är medlem eller inte.

KONTAKT
Svenska Kanotförbundet
Såningsvägen 1
954 42 Södra Sunderbyn

Telefon: 070-372 54 48
E-mail: info@kanot.com

PRENUMERERA PÅ SKF:S NYHETSBREV