Gå till innehåll
Svenska Kanotförbundet

Teknikklinik A

Vad är Teknikklinik A?

Teknikklinik A är en fristående teoretisk och praktisk kurs i paddlingsteknik med fokus på "framåtpaddling". Kursen är uppbyggd utifrån en fördjupning av modulen Teknikens Grunder A som ingår i flera av Svenska Kanotförbundets utbildningar, till exempel Tränare 1, Havskajaksledare 1.

Kursen passar aktiva och ledare som för egen del är intresserade av att fördjupa sina kunskaper om grundläggande paddelteknik och vill utveckla sina personliga färdigheter inom teknik.

Kursen är i sin helhet inte grenspecifik, men innehållet anpassas utifrån specifika grenar.

Upplägg

Föreningar hör av sig till verksamhetsutvecklare på kansliet och efterfrågar ett utbildningstillfällen som hålls på deras förening, som är öppna för både föreningens medlemmar och närliggande föreningars medlemmar. Utbildningen erbjuds över en heldag och inkluderar både praktiska pass på vattnet och på land.

Förkunskaper

Minimiålder för deltagande är året man fyller 14 år. Utöver det finns krävs inga förkunskaper, men vi rekommenderar att ha viss paddlingserfarenhet och att deltagare har tillgång till kanoter/brädor de känner sig trygga i för att kunna utföra övningar med visst balansmoment.

Deltagaravgifter

Deltagaravgifterna täcker kostnader för utbildare, utbildningsmaterial, fika och lunch för deltagare och utbildningsutveckling. Deltagaravgiften faktureras föreningen.

  • Teknikklinik A: 1200 kr/deltagare

Svenska Kanotförbundet erbjuder subventionering med 500 kr/deltagare för aktiva mellan 7–25 år, aktiva 65 år eller äldre och ledare/tränare (för 7–25 år) via Projektstöd IF – Utbildning. Extra stöd finns även för föreningar som vill arrangera ett utbildningstillfälle riktat specifikt mot aktiva 65 år eller äldre.

Anmälan – jag vill gå en Teknikklinik A!

Hitta aktuella utbildningstillfällen i vår utbildningskalender, här.

Förening – vi vill ha en Teknikklinik A hos oss!

Läs igenom förutsättningarna kring att arrangera en Teknikklinik A hos er förening här Pdf, 190 kB..
Kontakta därefter någon av verksamhetsutvecklare på kansliet med förslag på datum och troligt deltagarantal från er förening. Vi har ett begränsat antal utbildare, så utbildningar genomförs utifrån utbildartillgänglighet.

Kontakt

Har du frågor om utbildningen Teknikklinik A är du välkommen att höra av dig till oss på kansliet.

Danny Hallmén
Verksamhetsutvecklare – Förening & tävling
danny.hallmen@kanot.com
073-625 41 98

Johan Nilsson
Verksamhetsutvecklare – Förening & tävling
johan.nilsson@kanot.com
070-727 54 90

Publicerad: 2024-03-19

Senast uppdaterad: 2024-03-19

Författare: Danny Hallmen

OM OSS
Svenska Kanotförbundet har sedan 1904 organiserat svensk kanot. Idag har SKF 121 föreningar och runt 78 Godkända Kanotcentraler. Vi finns från Kiruna i norr till Malmö i söder. Ni som paddlar finns även på andra ställen i Sverige, men vi för din talan – oavsett om du är medlem eller inte.

KONTAKT
Svenska Kanotförbundet
Såningsvägen 1
954 42 Södra Sunderbyn

Telefon: 070-372 54 48
E-mail: info@kanot.com

PRENUMERERA PÅ SKF:S NYHETSBREV