VÅRA arbetsgrupper
Arbetsgrupper är en mindre formell del i organisation och kan tillsättas för att jobba med ett särskilt område eller specifik fråga. För tillfället finns det fyra arbetsgrupper inom Svenska Kanotförbundet.
Läs mer om arbetsgruppernas uppgift under Organisation.
LiveStream-gruppen
Möjligheten att livesända våra tävlingar har utvecklats och tagit stora kliv de senaste åren. Ännu finns det fortfarande mycket att göra, men redan nu kan vissa tävlingar följas live via Svenska Kanotförbundets kanaler. Arbetet har tidigare fokuserat mest på slätvattentävlingar, men arbetet med att försöka involvera fler grenar pågår.
Johan Nilsson
johan.nilsson@kanot.com
073-331 19 79
– –
Säkerhetsgruppen
Säkerhetsgruppens mål är att ha en helhetsblick över alla discipliner med helikopterperspektiv på delar som ligger inom flera delar inom kanotförbundet, t.ex. utbildningskommittén, kommunikation etc. Gruppen kan initiera och påverka utbildning eller andra insatser som går i linje med gruppens mål. Säkerhet är ett viktigt arbetsområde för kanotförbundet som vill värna säkerheten hos alla som paddlar. Samarbete med andra organisationer är en viktig och naturlig del i arbetet.
Katinka Ingves
katinka.ingves@kanot.com
076-611 43 03
– –
Utbildargruppen
Utbildargruppen (tidigare Resursteam) samlar de utbildare som levererar Svenska Kanotförbundets olika utbildningar, men arbetar även med utveckling och framtagning av utbildningsmaterial.
Läs mer om utbildargruppens arbete här.
Katinka Ingves (utbildning inom friluftspaddling)
katinka.ingves@kanot.com
0766-114303
Johan Nilsson (utbildningar inom träning, tävling, barn- och ungdom)
johan.nilsson@kanot.com
073-331 19 79
– –
Älvgruppen
Samlingsnamn för arbetsgruppen "Vattendrag, forsrestaureringar och kanotleder"
Arbetsgruppen bevakar och jobbar med frågor kring vattendrag, forsrestaureringar och kanotleder. Inte minst med fokus på det just nu omfattande arbete som pågår med att återställa många älvar, forsar och vattendrag efter flottningsperioden. Svenska Kanotförbundet värnar att detta arbete görs med ett medvetet paddlingsperspektiv så att fina paddelleder kan vara paddelbara även för framtida generationer. Gruppen har en god samlad kompetens för att lyfta fram ett paddlingsperspektiv vid dessa restaureringar. Ett viktigt led i arbetet är en inventering av ledbeskrivningar för kanotleder i strömmande vatten med målet att få dessa publicerade digitalt på exempelvis Kanotguiden.
Läs mer om Älvgruppens arbete här.
Anders Ahnesjö
anders.ahnesjo@telia.com
Publicerad: 2024-12-11
Senast uppdaterad: 2024-12-11
Författare: Helene Ripa