Gå till innehåll
Svenska Kanotförbundet

Svenska Paracupen avgörs på Rocksjön

Under lördagens Höstregatta arrangeras dels en introtävling för personer med funktionsnedsättning, men dels avgörs årets upplaga av den Svenska Paracupen!

På lördag den 9 september arrangeras en introtävling för personer med funktionsnedsättning, där det erbjuds både chans att testa att tävla i K1 och K2, men också träffa andra likasinnade för erfarenhetsutbyten. Under helgen testas även ett digitalt ledsagarsystem för synnedsatta på tävlingsarenan.

Några av lördagens tävlingar är också den sista deltävlingen i årets upplaga av Svenska Paracupen, där Höstregattan är är sista och sjunde deltävling. Just nu är det en jämn kamp mellan ledaren Jennie Hedrén Hasselros (Växjö KC) som tagit poäng i fem deltävlingar, tätt följt av Rebecka Carlsson (Huskvarna KK) och Elina Waldén (KK Eskimå), där Höstregattan kommer bli avgörande.

Aktuell ställning hittar ni här Pdf, 644 kB..

Spännande utvecklingsarbete väntar för en större inkludering

Trots en stor utveckling under året, där årets tävlingsarrangörer bland annat bjudit in till 29 lopp i paraklass jämfört med 5 st under 2021, så väntar ett utvecklingsarbete i höst för att kunna inkludera fler målgrupper i vår tävlingsverksamhet inom parakanot. I dagsläget är vårt tävlingssystem främst uppbyggt på ICF:s klassificeringsstruktur för paralympiskt tävlande.

 

Publicerad: 2023-09-04

Senast uppdaterad: 2023-09-11

Författare: Danny Hallmen

OM OSS
Svenska Kanotförbundet har sedan 1904 organiserat svensk kanot. Idag har SKF 121 föreningar och runt 78 Godkända Kanotcentraler. Vi finns från Kiruna i norr till Malmö i söder. Ni som paddlar finns även på andra ställen i Sverige, men vi för din talan – oavsett om du är medlem eller inte.

KONTAKT
Svenska Kanotförbundet
Såningsvägen 1
954 42 Södra Sunderbyn

Telefon: 070-372 54 48
E-mail: info@kanot.com

PRENUMERERA PÅ SKF:S NYHETSBREV