Gå till innehåll
Svenska Kanotförbundet

OM PARAKANOT

Parakanot är paddling för personer i alla åldrar med rörelse-, syn- och hörselnedsättning samt intellektuell funktionsnedsättning och är en av förbundets grenar. Vem du än är så ger paddling gemenskap, motion, naturupplevelser, personlig utveckling och möjlighet att tävla och utmana dig själv om du vill.

De senaste åren har parakanot fått bra genomslag i Sverige, inte minst genom samarbetet med RG Aktiv Rehabilitering som bedriver olika former att sammankomster. Tack vare ett projekt tillsammans med dem har ett femtiotal ledare utbildats som nu kan erbjuda paddling med kunniga ledare för personer med funktionsnedsättning på flera platser runtom i Sverige – från Malmö i söder till Luleå i norr.
Helene Ripa – en stor förebild från parasporten, både för personer med eller utan funktionsnedsättning, började paddla 2015 och gav parakanot ett genombrott i Sverige. Hon är medlem i Brunnsvikens Kanotklubb, Stockholm och var under många år en del av det svenska Sprint- och Parakanotlandslaget.

Idag har flera etablerade kanotföreningar startat upp parakanotverksamheter, med allt från prova-på-tillfällen till mer organiserade träningar. Det finns möjlighet att tävla för de som vill, både nationellt och internationellt.

Kontakt

Har du frågor kring parakanot och Kanotförbundets paraverksamhet är du alltid välkommen att kontakta oss.

Danny Halmén
Utvecklare Parakanot och tävling
danny.hallmen@kanot.com
073-625 41 98


Det här är kanot – ParaMe.se

Publicerad: 2022-10-28

Senast uppdaterad: 2024-02-06

Författare: Helene Ripa

OM OSS
Svenska Kanotförbundet har sedan 1904 organiserat svensk kanot. Idag har SKF 121 föreningar och runt 90 Godkända Kanotcentraler. Vi finns från Kiruna i norr till Malmö i söder. Ni som paddlar finns även på andra ställen i Sverige, men vi för din talan – oavsett om du är medlem eller inte.

KONTAKT
Svenska Kanotförbundet
Såningsvägen 1
954 42 Södra Sunderbyn

Telefon: 070-372 54 48
E-mail: info@kanot.com

PRENUMERERA PÅ SKF:S NYHETSBREV