Gå till innehåll
Svenska Kanotförbundet

Utbildning

Svenska Kanotförbundet arrangerar årligen ett urval av olika utbildningar inom ledarskap, träning och teknik för slätvattenpaddling. Nedan finner du våra olika utbildningar och en aktuell kalender med kommande utbildningar.

Längst ner hittar du information om Parasport Sveriges utbildning inom parasport.

Tränarutbildningar

Våra tränarutbildningar riktar sig till dig som främst leder tränings- och tävlingspaddling för barn, ungdomar, juniorer och seniorer. Vi delar in våra tränarutbildningar i fyra nivåer som dels kopplas till barn och ungdomars utveckling fysiologiskt och mentalt, dels till en progression vad gäller paddlingsteknik, träningslära och ledarskap/coaching.

Läs mer om våra tränarutbildningar där bland annat "Lekande kanot", "Levande kanot" och "Ledande kanot" ingår här.

Tränarkonvent

I mitten av januari varje år arrangerar kanotförbundet ett "Kanotkonvent" – en mötesplats för svensk kanot. Konventet delas in i olika huvudspår, varav ett är Tränarkonventet. Tränarkonventet riktar sig främst till dig som tränar ungdoms-, junior- och seniorkanotister med målet att de ska må och prestera bra. Helgen blandar föreläsningar med olika teman med praktiska pass där både fysisk träning, workshops och erfarenhetsutbyten står i fokus.

Mer om SKF Kanotkonvent hittar du här.

Arrangörsutbildningar

Slätvattens breddkommitté arrangerar årligen olika utbildningar och träffar kring arrangörskap för tävlingar.

Läs mer om utbildningarna här.

Paddelpasset

Paddelpasset är en utvecklingsstege med totalt sex nivåer med syftet att öka kunskapen och säkerheten inom paddlingen. Paddelpasset fungerar som en förstklassig utbildningsplattform, men även som examinationsmaterial. Paddelpasset och EPP (Euro Paddle Pass) har ett gemensamt ramverk.

Vi erbjuder Paddelpasskurser runt om i hela Sverige – hos kanotföreningar, Godkända Kanotcentraler och utbildningsföretag. Läs mer och hitta din kurs här.

Utbildning inom parasport

Parasport Sverige erbjuder flera introduktions- och fortsättningsutbildningar inom parasport. Utbildningarna vänder sig till föreningar, idrottsförbund, anläggningsägare och tränare. Oavsett om din föreningen vill starta upp en paraverksamhet eller om du vill fördjupa dina egna kunskaper inom parasport så erbjuder Parasport Sverige flera introduktionsutbildningar samt fortsättningsutbildningar.

Mer information kring utbildningarna på Parasport Sveriges hemsida här.

Utbildningskalender

I vår kalender hittar du aktuella utbildningar, men kan även se vad som är på gång i hela vår verksamhet.

Du hittar vår kalender här.


Publicerad: 2022-10-28

Senast uppdaterad: 2023-01-20

Författare: Helene Ripa

OM OSS
Svenska Kanotförbundet har sedan 1904 organiserat svensk kanot. Idag har SKF 121 föreningar och runt 78 Godkända Kanotcentraler. Vi finns från Kiruna i norr till Malmö i söder. Ni som paddlar finns även på andra ställen i Sverige, men vi för din talan – oavsett om du är medlem eller inte.

KONTAKT
Svenska Kanotförbundet
Såningsvägen 1
954 42 Södra Sunderbyn

Telefon: 070-372 54 48
E-mail: info@kanot.com

PRENUMERERA PÅ SKF:S NYHETSBREV