Gå till innehåll
Svenska Kanotförbundet

Utbildning "Parasport för idrottsförbund och idrottsförening"

Är du tränare eller verksamhetsutvecklare inom parasport på SF-, distrikts- eller föreningsnivå, och intresserad av träning och prestation för idrottare med funktionsnedsättning? Nu erbjuder Parasport Sverige tillsammans med MIUN och GIH en utbildning för dig! Sista ansökningsdag är 6 november 2023.

Nu är intresseanmälan öppen till Parasport Sveriges kurs "Parasport för idrottsförbund och idrottsförening". Uppdragsutbildningen är framtagen tillsammans med Mittuniversitetet och GIH och omfattar 7,5 hp. Kursen startar i januari 2024 och går på distans med 25% studietakt.

Innehåll

Kursen ger bland annat kunskap i hur parasportens organisation och regelsystem ser ut samt hur olika funktionsnedsättningar påverkar träning och prestationsfaktorer som till exempel uthållighet, snabbhet, styrka, psykologi, teknik, utrustning samt hälsofaktorer såsom skaderisk och sjukdomar.

Upplägg

  • Kursstart i mitten av januari 2024, 25% studietakt på distans med digitala föreläsningar cirka en gång i veckan.
  • En obligatorisk fysisk sammankomst på Bosön i Stockholm preliminärt 19–20 mars 2024.
  • Slutrapporten lämnas in i maj.
  • Ungefärlig tidsåtgång 200 timmar (5 arbetsveckor).

Förkunskapskrav

Kursen ges på svenska med kurslitteratur på engelska (uppläsningsbar i PDF). Kursen är ej anpassad för personer med intellektuell funktionsnedsättning.
Grundtränarutbildning och/eller tidigare akademisk utbildning inom framförallt idrottsvetenskap, sport management, idrottsmedicin och fysioterapi är meriterande för antagning.

Intresseanmälan och avgift

Kursavgift: 15.000 kr
Intresseanmälan görs i detta formulär senast 6 november 2023.
Antagna kursdeltagare meddelas den 13 november 2023 med länk till inbetalning av kursavgift som ska göras senast 18 november 2023. Kursavgiften är ej återbetalningsbar.

Anmäl dig här – Länk till intresseanmälan

Publicerad: 2023-10-23

Senast uppdaterad: 2023-10-23

Författare: Helene Ripa

OM OSS
Svenska Kanotförbundet har sedan 1904 organiserat svensk kanot. Idag har SKF 121 föreningar och runt 78 Godkända Kanotcentraler. Vi finns från Kiruna i norr till Malmö i söder. Ni som paddlar finns även på andra ställen i Sverige, men vi för din talan – oavsett om du är medlem eller inte.

KONTAKT
Svenska Kanotförbundet
Såningsvägen 1
954 42 Södra Sunderbyn

Telefon: 070-372 54 48
E-mail: info@kanot.com

PRENUMERERA PÅ SKF:S NYHETSBREV