Gå till innehåll
Svenska Kanotförbundet

Nominera till Radiosportens Parasportpris senast 1 april

Den 5 maj är det dags för Svenska Parasportgalan 2023 och nu har ni möjlighet att nominera en person eller förening till Radiosportens Parasportpris. Senast 1 april måste nomineringarna var inne.

Varje år hålls Svenska Parasportgalan där de största prestationerna och förebilderna inom svensk parasport hyllas. På galan delas en mängd priser ut bland annat "Radiosportens Parasportpris", tidigare "Årets Stjärnskott". Priset byter alltså namn och därmed också inriktning. Radiosportens Parasportpris inriktar sig nu mot att lyfta fram personer som inspirerar andra med sitt idrottande och engagemang. Observera att detta nya pris, till skillnad från Årets Stjärnskott, inte är bundet till ett visst kalenderår. Så nu och framöver är man välkommen att skicka in nomineringsförslag till Radiosportens Parasportpris när som helst under året.

Statuterna för det nya priset lyder:

"Radiosportens Parasportpris tilldelas en person eller förening som med sitt driv, vilja och mod inspirerar andra att våga drömma. Som visar på idrottens betydelse både för individen och samhället.
Priset kan tilldelas en person som själv är, eller har varit, aktiv inom paraidrotten, en tränare som med sitt ledarskap inspirerar och utvecklar andra inom paraidrotten eller en förening vars parasportverksamhet tjänar som förebild för andra."

Vilka kandidater till priset har du?

Skriv namn och motivering snarast till nedanstående person på Radiosporten. Senast 1 april behöver nomineringen vara inne. Priset kommer att delas ut på Svenska Parasportgalan den 5 maj 2023.

Martin Marhlo
Radiosporten
martin.marhlo@sr.se
070-855 28 15

– –

Svenska Parasportgalan – mer information hittar du här.

Publicerad: 2023-03-20

Senast uppdaterad: 2023-03-20

Författare: Helene Ripa

OM OSS
Svenska Kanotförbundet har sedan 1904 organiserat svensk kanot. Idag har SKF 121 föreningar och runt 78 Godkända Kanotcentraler. Vi finns från Kiruna i norr till Malmö i söder. Ni som paddlar finns även på andra ställen i Sverige, men vi för din talan – oavsett om du är medlem eller inte.

KONTAKT
Svenska Kanotförbundet
Såningsvägen 1
954 42 Södra Sunderbyn

Telefon: 070-372 54 48
E-mail: info@kanot.com

PRENUMERERA PÅ SKF:S NYHETSBREV