Gå till innehåll
Svenska Kanotförbundet

Introtävling för personer med funktionsnedsättning

Lördagen den 9 september under Höstregattan arrangeras en heldag för paddlare med funktionsnedsättning som vill testa på att tävla.

För att skapa en mötesplats och underlätta steget till att testa på att tävla, bjuder mångfaldskommittén tillsammans med Huskvarna Kanotklubb och Jönköpings Kanotklubb in till en "Introtävling i Parakanot". Arrangemanget går av stapeln samtidigt som Höstregattan, en nationell kanotregatta, den 9 september med bas vid Kanotstadion Jönköping Energi Arena.

Sprid gärna ordet till paddlare som skulle kunna vara intresserade!
En poster som är fri att använda finns här Pdf, 620 kB..

Plats: Kanotstadion Jönköping Energi Arena
Tid: Samling 09:30 bakom läktaren, Avslut 17:00

Förutom att det bjuds på lunch för deltagare och eventuella ledsagare/hjälpare så bjuds det på en rad olika aktiviteter och möjligheter:

Testa på att tävla

Under dagen arrangeras tre olika lopp, där man kan välja att delta i ett eller flera. Om man behöver låna kanot, meddela i samband med anmälan.

  • 200 m Öppen Paraklass: Lopp över 200 m på rak bojad bana. Här är det helt öppet att paddla K1, OC1, besättning eller vilken farkost man vill.

  • 200 m K2 ParaMix: Lopp över 200 m på rak bojad bana, som körs i besättning tillsammans med någon utan funktionsnedsättning. Alla farkoster är tillåtna och om du inte har en tävlingspartner ordnar arrangören det.

  • 200 m Paraklass Synnedsättning: Lopp över 200 m på rak bojad bana, där deltagarna testar det digitala ledsagningssystemet Nordic Evolution.

Test av digitalt ledsagarsystem för synnedsatta med Nordic Evolution

Under förmiddagen kommer paddlare med synnedsättning få testa det nya digitala ledsagarsystemet Nordic Evolution på en träningsrunda. Med hjälp av precisions-GPS och ljudsystem guidas paddlarna runt en förutbestämd runda på sjön.

Inspiration och erfarenhetsutbyte

Vi kommer ha en egen yta på tävlingsområdet som blir en naturlig samlingsplats för att lära känna varandra och byta erfarenheter mellan loppen. Några av våra mest erfarna paddlare och ledare kommer finnas på plats och dela med sig under kortare föreläsningsinslag. På plats finns även Mångfaldskommittén och stöttar upp.

Prova, känna och klämma på kajaker och outrigger

Vi kommer ha några olika kajaker och outriggers på plats för de som bara vill känna och klämma eller vill testa på en annan kanot.

Kontakt och anmälan

Danny Hallmén
Utvecklare Parakanot
danny.hallmen@kanot.com
073-62 54 198

Publicerad: 2023-08-15

Senast uppdaterad: 2023-08-16

Författare: Danny Hallmen

OM OSS
Svenska Kanotförbundet har sedan 1904 organiserat svensk kanot. Idag har SKF 121 föreningar och runt 78 Godkända Kanotcentraler. Vi finns från Kiruna i norr till Malmö i söder. Ni som paddlar finns även på andra ställen i Sverige, men vi för din talan – oavsett om du är medlem eller inte.

KONTAKT
Svenska Kanotförbundet
Såningsvägen 1
954 42 Södra Sunderbyn

Telefon: 070-372 54 48
E-mail: info@kanot.com

PRENUMERERA PÅ SKF:S NYHETSBREV