Gå till innehåll
Svenska Kanotförbundet

SM i SUP 2022 Skrea Strand, Falkenberg

Nu är det dags! Den 13–14 augusti hälsar Falkenberg StandUpPaddle Club välkomna till Skrea Strand för att se den svenska eliten göra upp om SM-medaljerna. På plats är även internationellt deltagande från Danmark, Norge, Tjeckien, Nederländerna och UK.

På plats blir du välkomnad i högtalarna av bl.a. Olle Åström, erfaren och erkänd speaker känd från SM tävlingarna i Beachvolleyboll. Utöver elitklassen i Dam, Herr och Junior så finns det även ett motionsklass för vuxna som vill prova att köra en tävling, samt ett barnlopp under lördagen för barn över 9 år.

Under helgen finns de största branschleverantörerna på plats, där du kan testa flytvästar för SUP, olika SUP-brädor och paddlar direkt på plats.

Lördag

Under lördagen tävlas det i grenen ”Teknisk Distans”. Starten sker på stranden, där man efter signal springer ut i vattnet för att paddla en markerad bana runt bojar. Banan är ca 900 m lång, och man paddlar fyra varv. Mellan varje varv springer man upp på stranden och ut i vattnet igen. Häftigt och fartfyllt!

Motions- och barnklassen paddlar kortare sträcka på samma bana.

Söndag

På söndagen är det långdistans. Eliten paddlar 10+ kilometer med start på Skrea Strand, ut på havet, in i hamnen och upp mot tullbron. Efter tullbron rundar man en av pelarna i gamla tågbron för att sedan ta sig tillbaka till Skrea samma väg igen.

Motionsklassen paddlar ca 5 km.

Mer information

Mer information och program hittar du på hemsidan Skrea Strand Paddlerace.

Tävlingsansvarig Tommy Dee Packendorff
tommydeepackendorff@hotmail.com
+46(0)70 327 17 18

Tävlingen arrangeras av Falkenberg StandUpPaddle Club
Instagram @falkenbergsup

Varmt välkomna!

Publicerad: 2022-08-12

Senast uppdaterad: 2022-12-08

Författare: Helene Ripa

OM OSS
Svenska Kanotförbundet har sedan 1904 organiserat svensk kanot. Idag har SKF 121 föreningar och runt 78 Godkända Kanotcentraler. Vi finns från Kiruna i norr till Malmö i söder. Ni som paddlar finns även på andra ställen i Sverige, men vi för din talan – oavsett om du är medlem eller inte.

KONTAKT
Svenska Kanotförbundet
Såningsvägen 1
954 42 Södra Sunderbyn

Telefon: 070-372 54 48
E-mail: info@kanot.com

PRENUMERERA PÅ SKF:S NYHETSBREV