Gå till innehåll
Svenska Kanotförbundet

Silver till Linus Karlsson i årets internationella tävlingspremiär

Linus Karlsson från Hjo kammade hem en silvermedalj vid sin tävlingspremiär för året i helgen, vid Spring SUP Race i italienska Lago delle Nazioni.

Linus Karlsson som slog igenom internationellt när han överraskade och blev sjua på VM på den Tekniska distansen, var med vid årets tävlingspremiär av ICFs världsrankingtävlingar. Vid det italienska Spring SUP Race i italienska Lago delle Nazioni samlades ett 150-tal paddlare för att tävla i Teknisk distans (1000 meter) och Långdistans (14 kilometer) och Linus Karlsson var ende svensk på plats.

Helgen inleddes med försöksheat i den Tekniska distansen och Linus visade snabbt att vinterns träning gett resultat när han komfortabelt vann både sitt försöksheat och sin kvartsfinal. Väl i semifinal väntade ett tuffare lopp där 1-4 skulle ta sig vidare till A-finalen. Med tighta svängar och många krascher i loppet blev det en spurtuppgörelse mellan Linus och två italienare om de sista två finalplatserna. Linus lyckades ta tredjeplatsen och hade femtebästa tid in till finalen.

I finalen fick Linus starta längst ut och med en snabb start lyckades han undvika några krasher redan under startsträckan i mitten av fältet. Det blev dock en jämn fight om medaljplatserna hela vägen in i mål där Linus lyckades ta andraplatsen och ett silver tätt följt av fransmannen Teulade Ludovic.

Under söndagens Långdistans blev det kämpigare med tuffare förhållanden och tuffare motståndare med bland annat tre ofrivilliga bad under första halvan av loppet. Linus kunde avsluta starkt, in på en fin sjundeplats.

– Inför denna säsong har det varit stora förändringar med nytt team, ny tränare, nya brädor och nya paddlar! Men allt fram till helgen har gått enligt plan och jag har haft en riktigt bra känsla inför kommande säsong, som nu speglades i helgens resultat! Tyvärr lite missöden under långdistansen, men känner att jag har det som krävs för att stå på pallen även där, säger Linus Karlsson.

Spännande säsong väntar

Fler tävlingar väntar runt hörnet för svenska SUP-paddlare med tävlingspremiären av Svenska SUP Race Serien vid Örebro Black River Games 13 maj.

Årets höjdpunkter är definitivt Sveriges egna ICF World Ranking Event genom Baltic Skrea Strand Paddlerace i Falkenberg 11–13 augusti, följt av VM i Thailand i 15–19 oktober.

Publicerad: 2023-04-03

Senast uppdaterad: 2023-04-04

Författare: Danny Hallmen

OM OSS
Svenska Kanotförbundet har sedan 1904 organiserat svensk kanot. Idag har SKF 121 föreningar och runt 78 Godkända Kanotcentraler. Vi finns från Kiruna i norr till Malmö i söder. Ni som paddlar finns även på andra ställen i Sverige, men vi för din talan – oavsett om du är medlem eller inte.

KONTAKT
Svenska Kanotförbundet
Såningsvägen 1
954 42 Södra Sunderbyn

Telefon: 070-372 54 48
E-mail: info@kanot.com

PRENUMERERA PÅ SKF:S NYHETSBREV