Gå till innehåll
Svenska Kanotförbundet

Nöjda deltagare vid utbildning av SUP-Instruktörer

Under helgen genomfördes en pilotutbildning med en fusion av ungdomstränarutbildningen Lekande Kanot: SUP och SUP-Instruktör 1, i Löddeköpinge.

Kanotförbundets SUP-projekt Yo! WhatSUP ska snart sjösättas och till helgen bjöds några av projektklubbarna (Lödde Kanotklubb och SUP for Life Lomma) och närliggande klubbar med ungdomsverksamhet (Kanotklubben Eskimå) in till en fullmatad utbildningshelg i Löddeköpinge.

För att täcka både utbildningsbehovet kring ungdomsledarskap och rent instruktörsskap, hölls en kombinerad utbildning med Lekande Kanot: SUP och en SUP-Instruktör 1. Ett passande koncept då utbildningsmodulerna är likartat och även om helgen utgick från ett ungdomsperspektiv med mycket lek, är det ett moment som ofta uppskattas och är ett bra pedagogiskt verktyg även för vuxna.

Nötning av teknik och ny terminologi

Lördagen bjöd på både teori med utbildningsmodulen Teknikens Grunder A och två tekniskt fulladdade paddelpass tillsammans med instruktörerna. Danny Hallmén höll i de teoretiska delarna och introducerade deltagarna i Teknikens Grunder och försökte skapa en förståelse för paddelteknik, vilket kompletterades med Per Vallbo och Martin Hunter som höll i de praktiska passen och kunde coacha i de många tekniska momenten.

Dagen bjöd även på en hel del terminologi utifrån kanotförbundets framtagande av utbildningen SUP-Instruktör 1 och deltagarna fick lära känna olika tekniker allt från krysstag, kontringar och vrickning till trim, kantning, inverterade J-tag och mycket mer.

Under söndagen fortsatte utbildningen att varva praktik med teori, men med större inriktning på övriga utbildningsmoduler, Säkerhet A, Miljö A, TIllämpat ledarskap A och Tränings- & Tävlingslära A.


Fullbokad SUP-Instruktör 1 i Stockholm 26–28/5

Efterfrågan har varit stor och redan i slutet av maj är det dags för en renodlad SUP-Instruktör 1 som är fullbokad! Fler utbildningstillfällen planeras för framtiden och om er klubb eller om ni är en grupp som är intresserade – hör av er till vår utbildningsansvariga nedan för att se om vi kan hitta ett ytterligare utbildningstillfälle.

Kontakt

Katinka Ingves
katinka.ingves@kanot.com

Publicerad: 2023-04-25

Senast uppdaterad: 2023-04-25

Författare: Danny Hallmen

OM OSS
Svenska Kanotförbundet har sedan 1904 organiserat svensk kanot. Idag har SKF 121 föreningar och runt 78 Godkända Kanotcentraler. Vi finns från Kiruna i norr till Malmö i söder. Ni som paddlar finns även på andra ställen i Sverige, men vi för din talan – oavsett om du är medlem eller inte.

KONTAKT
Svenska Kanotförbundet
Såningsvägen 1
954 42 Södra Sunderbyn

Telefon: 070-372 54 48
E-mail: info@kanot.com

PRENUMERERA PÅ SKF:S NYHETSBREV