Gå till innehåll
Svenska Kanotförbundet

Dag för VM i SUP – här är truppen

Det svenska SUP-landslaget är på plats i Pattaya, Thailand för att möta konkurrenter från hela världen när ICF SUP World Championship drar igång på onsdag.

I helgen landade de sista svenska atleterna för att förbereda sig – checka utrustning, tävlingsarenan och känna på vattnet. På onsdag är det dags för bland andra Linus Karlsson och Lucas Boyum att ta sig an tufft motstånd i Pattaya, Thailand. Förutom klassen Open körs även tävlingar i Junior och Masters. Förutom de två landslagsuttagna är även några masters på plats för att köra race och möta jämnåriga konkurrenter.

Topprankade svenskar

Sverige, som kom trea förra året i nationstävlingen, har tyvärr inte möjlighet att nå upp till det då Sverige inte har ett komplett lag. I gengäld har vi två riktigt starka och medaljhungriga atleter som kan placera sig i toppen i de olika dicsiplinerna Sprint (200 m), Technical Race (1000 m) och Long Distance (15 km Open/10 km U18, 50+).

Linus Karlsson från Stockholm Kajakklubb leder ICF:s världsranking i både Technical Race och Long Distance i seniorklassen inför dagarnas VM-tävlingar, har också med sig en stark 7:e plats från förra årets VM. Det finns helt klart goda chanser för framskjutna placeringar för Linus.

Lucas Boyum från Malmö SUP-klubb gör sin sista tävling som junior och det blir spännande att se hur långt det räcker. Lucas ligger åtta respektive tolva i världsrankingen efter att hittills i år endast tävlat i seniorklass. Lucas kom i oktober hem med en fjärdeplats från ISA:s EM i sprintdistansen, så formen verkar god inför VM-tävlingarna.

Tävlingarna startar på onsdag och den första disciplinen är Sprint följt av Long Distance på fredag. Tävlingarna avslutas med Technical Race lördag och söndag.

Truppen

Lucas Boyum U18
Linus Karlsson Open

Patrick Boyum Master 40+
Justin Walemark Master 40+
Johan Skärskog Master 50+
Lars-Göran Gustafsson Master 50+

Program

Onsdag 15 november

  • SPRINT Heats

Torsdag 16 november

  • SPRINT Races
  • SPRINT Awards ceremony

Fredag 17 november

  • LONG DISTANCE Races

Lördag 18 november

  • TECHNICAL Heats

Söndag 19 november

  • TECHNICAL Races
  • TECHNICAL Awards ceremony

Följ tävlingarna

Mer information om tävlingarna hittar ni på arrangörens hemsida här.
Senaste bullentinen kan ni ta del av här Pdf, 9 MB..

Resultat hittar ni här.

Kontakt

Patrick "Paddy" Boyum
Förbundskapten Stand Up Paddling
patrick@boyum.se

Vi önskar det svenska laget stort lycka till i Thailand!

Publicerad: 2023-11-13

Senast uppdaterad: 2023-11-13

Författare: Helene Ripa

OM OSS
Svenska Kanotförbundet har sedan 1904 organiserat svensk kanot. Idag har SKF 121 föreningar och runt 78 Godkända Kanotcentraler. Vi finns från Kiruna i norr till Malmö i söder. Ni som paddlar finns även på andra ställen i Sverige, men vi för din talan – oavsett om du är medlem eller inte.

KONTAKT
Svenska Kanotförbundet
Såningsvägen 1
954 42 Södra Sunderbyn

Telefon: 070-372 54 48
E-mail: info@kanot.com

PRENUMERERA PÅ SKF:S NYHETSBREV