Gå till innehåll
Svenska Kanotförbundet

Bild från webtracking.se

Inför premiärturen – skaffa Webtracking

Webtracking är ett app som visar var du befinner dig på vattnet. För din egen säkerhet så rekommenderar vi att alla surfskipaddlare att använda webtracking-appen – både under träning, tur och tävling.

Webtracking är en tjänst som med en app och en hemsida visar var paddlaren befinner sig. Systemet används på tävlingar för att tävlingsledningen ska ha koll på alla tävlande och för att man ska kunna följa tävlingen från land, men rekommenderas även att användas vid träning och om du ska på tur. Då kan nära och kära ha koll på var du befinner dig, men även Sjöfartsverkets larmcentral JRCC, som nås via 112, har kunskap om Webtracking och använder det vid larm om det finns signal med position.

Läs mer om Webtracking här.

Checklista egen bedömning

Vi vill även passa på att tipsa om checklistan för egen bedömning. För att få ut mesta möjliga av paddling på ett säkert sätt är det viktigt att du känner dig trygg med att göra nödvändiga och avgörande bedömningar. Ju mer du lär dig och får koll på, desto större blir valmöjligheterna när det gäller när och var du kan paddla.

Du hittar checklistan i sin helhet hittar du här.

Utmana dig själv – Ha roligt – Paddla tryggt!

Publicerad: 2024-05-03

Senast uppdaterad: 2024-05-07

Författare: Helene Ripa

OM OSS
Svenska Kanotförbundet har sedan 1904 organiserat svensk kanot. Idag har SKF 121 föreningar och runt 78 Godkända Kanotcentraler. Vi finns från Kiruna i norr till Malmö i söder. Ni som paddlar finns även på andra ställen i Sverige, men vi för din talan – oavsett om du är medlem eller inte.

KONTAKT
Svenska Kanotförbundet
Såningsvägen 1
954 42 Södra Sunderbyn

Telefon: 070-372 54 48
E-mail: info@kanot.com

PRENUMERERA PÅ SKF:S NYHETSBREV