Gå till innehåll
Svenska Kanotförbundet

Dags för VM i Surfski

Det är en liten svensk trupp om två personer som möter världseliten i surfski när ICF Canoe Ocean Racing World Championships avgörs på Scarborough Beach i Perth, Australien 30 november–3 december. Stort lycka till!

På torsdag invigs VM i Ocean Racing (surfski) – det sjunde i ordningen och det första någonsin i Australien, en nation där just surfski är den dominerande kanotdisciplinen. Det är ca 500 deltagare anmälda och från Sverige finns alltså två tävlande på plats – EM-bronsmedaljören från 2022 Emma Levemyr, Västkust Surfskiklubb samt Chloe Nauta, Malmö Kanotklubb.

Läs arrangörens intervjun med Emma inför VM här.

Program

Tävlingsprogrammet är nu spikat och mästerskapet startar på torsdag med SS1 och under lördagen kommer SS2 avgöras. Prognosen säger sydväst 6–8 m/s och soligt väder 25°C. Det är en omkastning i det preliminära programmet, men ett beslut som fattat för att erbjuda bästa möjliga förutsättningar för bra vindföhållanden och därmed fin surf och härliga tävlingar. Läs mer om beslutet här.

Banan för SS1 är ca 20 km och startar i Bathers Beach i Fremantle och paddlar till Scarborough Beach. Scaraborough Beach har ett strandbryt som kan göra tävlingen lite extra utmanande för deltagarna. Bansträckningen hittar ni här.

Torsdag 30 november

SS1 – alla klasser

Lördag 2 december

SS2 – alla klasser

Följ tävlingarna

Mer information om tävlingarna hittar ni på mästerskapets officiella sida här samt på Facebook här.
Resultat hittar du här.

Kontakt

Emma Levemyr
Förbundskapten Surfski
emma@nextwave.nu
076-813 11 63

Truppen

Chloe Nauta

Malmö Kanotklubb

Emma Levemyr

Västkust Surfskiklubb

Publicerad: 2023-11-29

Senast uppdaterad: 2023-11-30

Författare: Helene Ripa

OM OSS
Svenska Kanotförbundet har sedan 1904 organiserat svensk kanot. Idag har SKF 121 föreningar och runt 78 Godkända Kanotcentraler. Vi finns från Kiruna i norr till Malmö i söder. Ni som paddlar finns även på andra ställen i Sverige, men vi för din talan – oavsett om du är medlem eller inte.

KONTAKT
Svenska Kanotförbundet
Såningsvägen 1
954 42 Södra Sunderbyn

Telefon: 070-372 54 48
E-mail: info@kanot.com

PRENUMERERA PÅ SKF:S NYHETSBREV