Gå till innehåll
Svenska Kanotförbundet

VIT – NIVÅ 0

Upptäck paddlingen!
Precis som rubriken skvallrar om handlar den vita nivån om att upptäcka paddlingen och få en första positiv introduktion till att paddla kanot. Nedan följer de moment och kunskapskrav som ingår på introduktionsnivån.

Teknik

  • Lyfta, bära och lägga i kanoten
  • Ställa in utrustningen
  • I- och urstigning
  • Balans
  • Paddling

Progression – att prova på

  • Paddla baklänges

Säkerhet

Kanotisten bär flytväst i rätt storlek och på rätt sätt. Vidare ska kanotisten, själv eller med hjälp, ta hand om kanot, paddel och eventuell annan utrustning.

Miljö och uppförande

Kanotisten respekterar alltid naturen, lämnar platsen utan spår samt förstår betydelsen av att paddla flera tillsammans.

Examinator

Ingen formell utbildning eller intyg krävs för att examinera på den här nivån. Examinatorns roll är som ovan nämnt att förmedla en positiv första kontakt med kanot och paddling.

Kontakt

Vill du veta mer om Paddelpasset och våra utbildningar inom frilufts- och rekreationspaddling är du välkommen att kontakta oss.

Katinka Ingves
katinka.ingves@kanot.com
076-611 43 03

Har du generella frågor kring kanot och förbundets verksamhet kontakta oss gärna på info@kanot.com.

Publicerad: 2022-11-22

Senast uppdaterad: 2024-05-21

Författare: Helene Ripa

OM OSS
Svenska Kanotförbundet har sedan 1904 organiserat svensk kanot. Idag har SKF 121 föreningar och runt 78 Godkända Kanotcentraler. Vi finns från Kiruna i norr till Malmö i söder. Ni som paddlar finns även på andra ställen i Sverige, men vi för din talan – oavsett om du är medlem eller inte.

KONTAKT
Svenska Kanotförbundet
Såningsvägen 1
954 42 Södra Sunderbyn

Telefon: 070-372 54 48
E-mail: info@kanot.com

PRENUMERERA PÅ SKF:S NYHETSBREV