Gå till innehåll
Svenska Kanotförbundet

Kanotkonvent 2024

Den 19–21 januari 2024 är det dags igen och planeringen är i full gång. Temat för konventet är "Ett stärkt ledarskap för svensk paddling". Boka in helgen redan nu för att inte missa årets centrala mötesplats för svensk kanot. Vi ses!

Syfte

Konventet är en viktig och central mötesplats för svensk kanot. En unik möjlighet att träffas fysiskt under trivsamma former och ta del av erfarenheter, sprida kunskap och flytta sina egna, eller kanske till och med sudda ut, gränser. Vi vill även lyfta fram värdet av att gemensamt och tillsammans arbeta och agera för svensk kanot, nu och framöver, med målet att:

  • Verka för en trygg och säker miljö, både i mötet mellan människor och på vattnet.
  • Våra medlemmar och vår natur mår bra, vilket är en förutsättning för vår verksamhet.
  • Erbjuda paddlingsglädje genom hela livet.
  • Fysisk och psykisk utveckling sker i balans med återhämtning oavsett drömmar och mål – från friluftsliv och motion till träning och tävling.

I vår nya vision och värdegrund som antogs vid förbundsmötet i mars, kan du läsa mer.

Mål

SKF:s vision och värdegrund är en central och viktig del i arbetet med att ta fram en långsiktig strategi för vår verksamhet – "SKF Strategi 2030". Arbetet har påbörjats och Kanotkonventet 2024 blir en viktig del i att fortsätta forma den nya strategin tillsammans. Ett stärkt ledarskap på alla nivåer kommer att vara en extra viktig del framåt och konventet blir ett bra startskott för en satsning på just ledarskapet.

Ett stärkt ledarskap för svensk paddling

Årets övergripande tema är "Ett stärkt ledarskap för svensk paddling" och kommer att löpa som en röd tråd igenom helgen. Precis som tidigare år kommer det att finnas olika inriktningar att välja mellan med vissa gemensamma delar.

Program och innehåll

Helgen inleds med ett gemensamt pass där vi tar avstamp i var Kanotförbundet står idag, vilka paddlingsdrömmar vi tillsammans vill förverkliga framåt och vilket ledarskap vi ser som avgörande för att göra det möjligt. Därefter tar tre parallella inriktningar vid med möjlighet att själv välja spår och pass som känns mest relevanta.

Inriktningar

Tränarskap

Riktar sig främst till dig som tränar ungdomar, juniorer och seniorer med målet att de ska må och prestera bra. Helgen blandar föreläsningar med olika tema med praktiska pass där både fysisk träning och workshops/erfarenhetsutbyte står i fokus.

Föreningsutveckling

Riktar sig främst till dig som är aktiv i förening och är med och utvecklar dess verksamhet. Vi dyker ner i vilka möjligheter som finns med Kanotförbundets olika bidrag och koncept, delar erfarenheter från framgångsrika föreningssatsningar, får inspel från andra delar av idrotten med tips om lyckade satsningar och formar tillsammans vägar framåt för ett starkt föreningsliv.

Friluftspaddling

Riktar sig främst till dig som är aktiv inom friluftspaddling av något slag, som ledare och/eller utövar och vill fylla på med ny kunskap och inspiration samt få möjlighet att träffa likasinnade och utbyta erfarenheter från andra föreningar och organisationer.

  • Detaljprogram för "Friluftspaddling"

Anmälan

Vi vill ha er anmälan senast 10 december 2023.
OBS! Vi har ett begränsat antal bäddar – först till kvarn gäller.
Ni hittar anmälan här – Kanotkonvent 2024

I anmälan anger ni vilken av inriktningarna ni planerar att delta på. Närmare konventet kommer ni sedan få ett mer detaljerat utskick där ni anger vilka av de valbara passen ni vill delta på.

Kostnad

Deltagaravgift 2000 kr/person. I avgiften ingår kost, logi och konferenskostnad lördag–söndag.
Tillägg boende fredag–lördag: +500 kr
Tillägg enkelrum: +650 kr/natt
Om du väljer att inte bo på Bosön är deltagaravgiften 600 kr/person

Avgiften faktureras respektive klubb i efterhand.

SKF-anslutna föreningar har möjlighet att söka bidrag på 1000 kr/person, vilket görs i efterhand via föreningens IdrottOnline-sida. Gäller endast om man väljer att bo på Bosön.

OBS! Notera att oavsett vilka val ni gör i anmälan kommer det på anmälningssidan stå att kostnaden är 2000 kr, vilket endast stämmer om ni deltar lör–sön med boende. I fakturan som skickas i efterhand kommer dock era eventuella tillval att adderas.

Kontaktpersoner

Johan Nilsson
Utvecklare förening & träning
johan.nilsson@kanot.com

Katinka Ingves
Utvecklare friluftsliv & rekreation
katinka.ingves@kanot.com

Publicerad: 2023-07-31

Senast uppdaterad: 2024-01-24

Författare: Helene Ripa

OM OSS
Svenska Kanotförbundet har sedan 1904 organiserat svensk kanot. Idag har SKF 121 föreningar och runt 78 Godkända Kanotcentraler. Vi finns från Kiruna i norr till Malmö i söder. Ni som paddlar finns även på andra ställen i Sverige, men vi för din talan – oavsett om du är medlem eller inte.

KONTAKT
Svenska Kanotförbundet
Såningsvägen 1
954 42 Södra Sunderbyn

Telefon: 070-372 54 48
E-mail: info@kanot.com

PRENUMERERA PÅ SKF:S NYHETSBREV