Gå till innehåll
Svenska Kanotförbundet

Kanotkonvent 2023

Den 20–22 januari 2023 bjuder vi återigen in till Bosön – svensk idrotts utvecklingscentrum. I mitten av januari varje år arrangerar Svenska Kanotförbundet ett "Kanotkonvent" – en mötesplats för svensk kanot. Efter ett par år starkt präglade av pandemin vill vi nu åter samla engagerade personer för en inspirerande helg på Bosön. Konventet riktar sig till alla tränare och ledare som på olika sätt möjliggör och utvecklar verksamhet ute i våra föreningar, men även till dig som själv är aktiv, förälder eller intresserad av paddling i allmänhet.

Tillsammans förverkligar vi paddlingsdrömmar

Årets tema är ”Tillsammans förverkligar vi paddlingsdrömmar” – en vision vi vill jobba vidare med och ser kanotkonventet som det perfekta avstampet. Likt tidigare år finns det tre huvudspår i programmet, med möjlighet att mixa pass inom de olika spåren för den som önskar. Tyngdpunkten ligger under lördag–söndag men redan under fredagskvällen finns det möjlighet att delta på ett par kortare pass. Det schemalagda programmet blandas upp med tid för mer informella samtal och erfarenhetsutbyten.

Program och innehåll

Helgen inleds med ett gemensamt pass där vi tar avstamp i var kanotförbundet står idag, vilka paddlingsdrömmar vi tillsammans vill förverkliga framåt och vilket ledarskap vi ser som avgörande för att göra det möjligt. Därefter tar tre parallella "huvudspår” vid med möjlighet att själv välja spår och pass som känns mest relevanta.

Ett översiktligt program över helgens upplägg hittar ni här.

Huvudspår

Friluftsspåret

Riktar sig främst till dig som är aktiv inom friluftspaddling av något slag, som ledare och/eller utövar och vill fylla på med ny kunskap och inspiration samt få möjlighet att träffa likasinnade från andra föreningar och organisationer.

Det detaljerade programmet för "Friluftsspåret" hittar du här.

Tränarkonvent

Riktar sig främst till dig som tränar ungdoms-, junior- och seniorkanotister med målet att de ska må och prestera bra. Helgen blandar föreläsningar med olika teman med praktiska pass där både fysisk träning och workshops/erfarenhetsutbyten står i fokus.

Det detaljerade programmet för "Tränarkonventet" hittar du här.

Föreningsspåret

Riktar sig främst till dig som är med och driver och utvecklar föreningen och dess verksamhet. Vi dyker ner i vilka möjligheter som finns med kanotförbundets olika bidrag och koncept, delar erfarenheter från framgångsrika föreningssatsningar, får inspel från andra delar av idrotten med tips om lyckade satsningar och formar tillsammans vägar framåt för ett starkt föreningsliv. Inom ramen för detta spår kommer även grenspecifika träffar att genomföras.

Det detaljerade programmet för "Föreningsspåret" hittar du här.

Anmälan

Vi vill ha er anmälan så snart som möjligt.
OBS! Vi har ett begränsat antal bäddar – först till kvarn gäller.
Ni hittar anmälan här – Kanotkonvent 2023

I anmälan anger ni vilken av huvudträffarna ni planerar att delta på. Närmare konventet kommer ni sedan få ett mer detaljerat utskick där ni anger vilka av de valbara passen ni vill delta på.

Kostnad

Deltagaravgift 2000 kr/person. I avgiften ingår kost, logi och konferenskostnad lördag–söndag.
Tillägg boende fredag–lördag +500 kr
Tillägg enkelrum +650 kr/natt

Om du väljer att inte bo på Bosön är deltagaravgiften 600 kr/person

Avgiften faktureras respektive klubb i efterhand.
Föreningar har möjlighet att söka bidrag på 1000 kr/person, vilket görs i efterhand via föreningens IdrottOnline-sida.

OBS! Notera att oavsett vilka val ni gör i anmälan kommer det på anmälningssidan stå att kostnaden är 2000 kr, vilket endast stämmer om ni deltar lör–sön med boende. I fakturan som skickas i efterhand kommer dock era eventuella tillval att adderas.

Kontaktpersoner

Johan Nilsson
Tränarkonvent och Organisation & Föreningsutveckling
johan.nilsson@kanot.com

Katinka Ingves
Friluftsliv & rekreation
katinka.ingves@kanot.com


Publicerad: 2022-12-01

Senast uppdaterad: 2023-01-13

Författare: Helene Ripa

OM OSS
Svenska Kanotförbundet har sedan 1904 organiserat svensk kanot. Idag har SKF 121 föreningar och runt 78 Godkända Kanotcentraler. Vi finns från Kiruna i norr till Malmö i söder. Ni som paddlar finns även på andra ställen i Sverige, men vi för din talan – oavsett om du är medlem eller inte.

KONTAKT
Svenska Kanotförbundet
Såningsvägen 1
954 42 Södra Sunderbyn

Telefon: 070-372 54 48
E-mail: info@kanot.com

PRENUMERERA PÅ SKF:S NYHETSBREV