Gå till innehåll
Svenska Kanotförbundet

Kanotkonvent 2016

Anna Bjerkefors och Johanna Rosén föreläste om biomekanik, vikten av rörlighet och funktion både ur ett teknik- och effektivitetsperspektiv men även ur ett skadeperspektiv. Dels utifrån deras egen forskning när de på uppdrag av ICF tagit fram ett klassificeringssystem för Parakanot men även utifrån en sammanfattning av internationell forskning. Ta del av deras presentation här:Kajakpaddling ur ett forskningsperspektiv. De hänvisade även till en forskningsartikel på området "Axelsmärta i samband med slätvattenpaddling" av Anette Johansson m.fl som ni kan ta del av här.

Tommy Karls och Charlotta Åkerblom blandade kortare föreläsningsinslag med en hel del gruppuppgifter och även lite teaterinslag på området ledarskap och prestationsklimat. Deras pass byggde framförallt på de gruppövningar som genomfördes men de de bilder de backade upp med hittar ni här.

Bo Berglund rundade av lördagen med ett pass om Antidoping, ni hittar hans presentation här: Nationellt och Internationellt Antidopingsarbete.

Mikael Mattsson fick tre timmar att kännas som en när han föreläste på temat optimal träningsplanering. Ni hittar de bilder han byggde sin presentation på här.

Mats Johansen presenterade Kanotgymnasiets verksamhet, där han bl.a. lyfte fram "Ungerska hjulet" som en del av deltagarna sen frågat efter, så vi lägger ut det här: Ungerska Hjulet. För mer information om KG och kontaktuppgifter till tränarna, se här.

 

Publicerad: 2022-12-01

Senast uppdaterad: 2022-11-30

Författare: Helene Ripa

OM OSS
Svenska Kanotförbundet har sedan 1904 organiserat svensk kanot. Idag har SKF 121 föreningar och runt 78 Godkända Kanotcentraler. Vi finns från Kiruna i norr till Malmö i söder. Ni som paddlar finns även på andra ställen i Sverige, men vi för din talan – oavsett om du är medlem eller inte.

KONTAKT
Svenska Kanotförbundet
Såningsvägen 1
954 42 Södra Sunderbyn

Telefon: 070-372 54 48
E-mail: info@kanot.com

PRENUMERERA PÅ SKF:S NYHETSBREV