Gå till innehåll
Svenska Kanotförbundet

Ny satsning på målgruppen 65+

Nu kan föreningar söka stöd för projekt riktade mot målgruppen 65+

Under 2024 och 2025 erbjuds ett nytt stöd till föreningar anslutna till Svenska Kanotförbundet med syfte för att utveckla verksamheten för att förbättra förutsättningarna för personer i åldern 65+ att regelbundet kunna idrotta och dela i föreningsaktiviteter. Projektstöden består av ekonomiska medel som svensk kanot tilldelats av Riksidrottsförbundet (RF) att fördela till våra föreningar.

– Många av idrottsförbundens bidrag är baserade på barn- och ungdomsverksamhet, så det känns väldigt roligt att vi nu får möjlighet att satsa lite extra på våra äldre paddlare! Det känns dessutom väldigt fint att den här satsningen går hand i hand med vår nya vision och värdegrund, kring att vi vill erbjuda paddlingsglädje genom hela livet. Vi har sett föreningar som satsat på en ny målgrupp och förutom att ha fått nya medlemmar även sett vinningar på andra plan, med nytt engagemang i allt från styrelsearbete till olika ledaruppdrag. Förhoppningen är att den här satsningen både ska stärka våra 65+, men också våra föreningar i en helhet, säger Danny Hallmén, ansvar för projektstöd 65+.

Fem sökbara projektområden

Inom 65+ satsningen kan föreningarna söka ekonomiska medel från fem olika inriktningar och ni kan läsa mer om projektstöden i sin helhet och mer detaljerat kring riktlinjer på våra sidor om ekonomiska stöd, här.

Uppstart

Det här stödet riktar sig till föreningar som vill bredda sig och starta upp verksamhet riktad mot målgruppen 65+. Föreningar kan söka upp till 20 000 kr i projektstöd för att kunna genomföra sin satsning!
Föreningen ska genomföra prova-på-paddlingar, hålla i ett antal fortsättningstillfällen och fundera över hur verksamhet kan fortsätta framåt. Vips så har verksamhet för en ny målgrupp startats! Lär mer om projektstödet för Uppstart här.

Inköp av anpassad utrustning

Det här är för föreningar som redan har verksamhet, kanske var med i förbundets satsning "Paddling för äldre" eller där sitt Uppstartsprojekt hänger på materialinköp. Föreningar kan söka upp till 20 000 kr i projektstöd för att köpa in anpassad utrustning!
Behöver föreningen fler lätt-i-gågna kajaker, hjälpmedel för tillgänglighet eller behövs det fler paddlar eller flytvästar för att kunna utöka verksamheten? Läs mer om projektstödet Inköp av anpassad utrustning här.

Utbildning av aktiva

Det här stödet ska ge 65+arna i er förening en ytterligare chans till personlig utveckling i sitt paddlande. Om ni har ett gäng kunskapstörstande 65+are i föreningen kan ni söka stöd för att anordna en teknikklinik, säkerhetsutbildning, paddelpassutbildning eller liknande för era 65+are! Föreningar kan söka upp till 6 000 kr och ni kan läsa mer om projektstödet Utbildning av aktiva här.

Utbildning av ledare

Det här stödet är tvådelat. Dels kan ni söka stöd för att vidareutbilda personer som ska leda eller leder er 65+verksamhet. Dels kan ni söka stöd för 65+are som vill vidareutbilda sig för att kunna vara ledare för er övriga verksamhet. Föreningen kan söka upp till 6 000 kr för att hålla en utbildning hos er förening, eller 1 000 kr per person som är 65+ och vill gå utbildning. Ni kan läsa mer om projektstödet Utbildning av ledare här.

Inkludera och engagera 65+

Ett friare projektstöd med syfte att inkludera och öka engagemanget hos 65+ i er föreningsverksamhet. Kanske vill ni starta en 65+grupp som engagerar sig som båtförare, funktionärer, är med som ledare i er barn- och ungdomsverksamhet eller en anläggningsgrupp av 65+are. Här kan ni söka medel som kan gå till allt från fika, arvode, skapa mötesplatser etc för 65+arna i er förening. Föreningar kan söka upp till 5 000 kr och ni kan läsa mer om projektstödet Inkluder och engagera 65+ här.

Sista ansökningsdag

Föreningar kan söka projektstöden för 65+ fram till och med 30 april.

Om er förening har en intressant idé, hör av er och bolla gärna med oss på kansliet!

Kontakt

Danny Hallmén
Verksamhetsutvecklare – Förening & tävling
danny.hallmen@kanot.com
073-625 41 98

Publicerad: 2024-02-13

Senast uppdaterad: 2024-02-13

Författare: Danny Hallmen

OM OSS
Svenska Kanotförbundet har sedan 1904 organiserat svensk kanot. Idag har SKF 121 föreningar och runt 78 Godkända Kanotcentraler. Vi finns från Kiruna i norr till Malmö i söder. Ni som paddlar finns även på andra ställen i Sverige, men vi för din talan – oavsett om du är medlem eller inte.

KONTAKT
Svenska Kanotförbundet
Såningsvägen 1
954 42 Södra Sunderbyn

Telefon: 070-372 54 48
E-mail: info@kanot.com

PRENUMERERA PÅ SKF:S NYHETSBREV