Gå till innehåll
Svenska Kanotförbundet

Start Your Impossible Camps deltagare i Växjö bjöds på både härlig kanotupplevelse och finväder. Foto Parasport Sverige

Paddelglädje på Start Your Impossible Camp

Lördagen den 27 april var det full aktivitet vid Evedals kanothus i Växjö – Start Your Impossible Camp hade idrottsläger i Växjö och kanot var en av de idrotter som deltagarna fick prova på.

Lägret arrangeras av Parasport Sverige och Sveriges Paralympiska Kommitté med syftet att inspirera barn, unga och vuxna till ett mer aktivt liv. Lägret är ett nationellt prova-på- och rekryteringsläger för personer med funktionsnedsättning och förhoppningen är att deltagarna ska hitta en idrott som fungerar utifrån den enskildes förutsättningar och som de kanske fastnar för.

Den fina anläggningen vid Växjö Kanot Club bjöd verkligen på både bra iläggningsmöjligheter och fint väder med bra förhållanden för paddling. Ledare på plats var Tova Paulsson, Jennie Hedrén Hasselros, Elina Åkesson Waldén, Cia Grönborg samt båtförare Petter Paulsson.

Kanot hade tre pass under lördagen och totalt deltog drygt 20 personer. Varje pass riktade sig mot en funktionsnedsättning – syn, rörelse eller intellektuell för att bäst kunna tillgodose de olika förutsättningarna. Det var skratt och glada miner hela dagen där många efter passen frågade om det fanns en kanotförening i närheten av deras hemort.

Morgondagens parakanotister

Vi hoppas att ännu fler fastnat för paddling efter helgen och att vi snart kan välkomna dem som medlemmar i någon av våra fina föreningar runt om i Sverige. Om just din förening får en fråga om att ta emot någon från detta gäng och ni har funderingar kring eventuellt anpassning eller stöd – tveka inte att höra av er.

Kontakt

Ta gärna kontakt med oss om du vill veta mer, har frågor om var du kan vända dig eller om er förening vill starta upp paraverksamhet.

Jennie Hedrén Hasselros
Projektledare – Paddeldrömmar för alla
jennie.hasselros@kanot.com
073-550 15 25

PS!

Ni vet väl om att vi just nu söker föreningar som vill och vågar testa något nytt?! Genom satsningen "Paddlingsdrömmar för alla" finns det bra förutsättningar för att starta upp verksamhet för den här målgruppen. Kankse kan er förening vara den som uppfyller någons dröm om att få börja paddla.

Läs mer om satsningen och projektet här.


Nöjda paddlare efter att ha testa kanot på Start Your Impossible Camp i Växjö.

Publicerad: 2024-04-30

Senast uppdaterad: 2024-05-03

Författare: Helene Ripa

OM OSS
Svenska Kanotförbundet har sedan 1904 organiserat svensk kanot. Idag har SKF 121 föreningar och runt 78 Godkända Kanotcentraler. Vi finns från Kiruna i norr till Malmö i söder. Ni som paddlar finns även på andra ställen i Sverige, men vi för din talan – oavsett om du är medlem eller inte.

KONTAKT
Svenska Kanotförbundet
Såningsvägen 1
954 42 Södra Sunderbyn

Telefon: 070-372 54 48
E-mail: info@kanot.com

PRENUMERERA PÅ SKF:S NYHETSBREV