Gå till innehåll
Svenska Kanotförbundet

Masters

Årligen arrangeras tävlingar och läger för masterskanotister i Sverige, tillika samordning av internationellt deltagande. I Sverige kan du tävla som masters från året du fyller 27 år och internationellt från året du fyller 35 år.

Läger

Flämslättlägret brukar vara årets höjdpunkt och en perfekt start på säsongen, dit ett 20-tal masterskanotister brukar varva träning med en möjlighet att bo och äta gott tillsammans. Utöver det brukar det med mindre initiativ samordnas läger under tidig vår i Agueira, Portugal.

  • Flämslättslägret 20–23 april – läs mer här.
  • Portugalläger – kontaktperson Lasse Heintz

Nationella tävlingar

Svenska Masterscupen är en cup där lopp från sprintregattor och maratontävlingar ingår, där resultat beräknas genom en funktion av ålder och prestation, så att alla tävlar på lika villkor oavsett ålder. De flesta tävlingar bjuder in till mastersklasser oavsett om de tillhör cupen eller inte och de populäraste tävlingarna för masters brukar vara Dalslands Kanotmaraton och Masters-SM.
Utöver sanktionerade tävlingar, arrangeras årligen lokala/regionala tävlingar likt Stockholmscupen, Dalslandspaddeln med mera. Ta gärna kontakt med din förening om du vill tävla.

Årets tävlingar hittar du i vår kalender.

Svenska Masterscupen, SMC

Reglerna för 2023 års cup ses över och uppdateras för tillfället. Mer information kommer – välkommen tillbaka.

Här hittas tidigare resultat från Svenska Masterscupen.

Internationella tävlingar

Svenska masterskanotister tävlar årligen på en rad olika internationella tävlingar – både i både sprint och maraton. Dessa resor sker på egna bevåg eller med samordning av boende och transport.

Läs mer om några av de arrangemang som samordnas under 2023 här.

Aktuell information

Här läggs aktuell information gällande uttagningar, PM med mera.

  • Flämslättslägret 20–23 april, läs mer här.

Publicerad: 2022-12-02

Senast uppdaterad: 2023-02-01

Författare: Helene Ripa

OM OSS
Svenska Kanotförbundet har sedan 1904 organiserat svensk kanot. Idag har SKF 125 föreningar och runt 90 Godkända Kanotcentraler. Vi finns från Kiruna i norr till Malmö i söder. Ni som paddlar finns även på andra ställen i Sverige, men vi för din talan – oavsett om du är medlem eller inte.

KONTAKT
Svenska Kanotförbundet
Såningsvägen 1
954 42 Södra Sunderbyn

Telefon: 070-372 54 48
E-mail: info@kanot.com

FÖLJ OSS
Facebook
Instagram
Nyhetsbrev