Gå till innehåll
Svenska Kanotförbundet

Internationella tävlingar – Masters

Svenska masterskanotister tävlar årligen på en rad olika internationella tävlingar i både sprint och maraton. Resorna sker på egna bevåg eller med samordning av boende och transport. Nedan listas några av arrangemangen som samordnas under 2023, så om du är sugen att tävla internationellt – ta kontakt med ansvarig person under respektive tävling.

Amsterdam Waterland Marathon, Nederländerna, 22 april 2023

En trevlig tävling över 20 km, med cirka 150 startande kanotister i ett lopp som karaktäriseras med sin vackra kanalpaddling i landhöjd på Amsterdams kanalsystem. Två st lyft ingår, varav ett spektakulärt där kanotisten glider upp direkt på land med sin kajak. Transportalternativ för sin kajak finns och blir billigare desto fler som tävlar. Maxavgift är 2800 kr (fyra deltagare).

Kontaktperson – Ivan Krüger

Wohandu Marathon, Estland, 22 april 2023

En 100 km lång utmaning i Estland dit ett 15-tal svenskar årligen tävlar vid. Loppet karaktäriseras av en blandning av sjö och å-paddling, men framför allt det extremt stora startfältet med cirka 1200 startande kanoter.En större samtransport finns enligt nedan, men platserna kvar är få. Kontaktperson för att åka på egen hand finns med.

Kontaktperson samtransport – Jörgen Kard
Kontaktperson Estland – Andres Kaju

European Masters Games, Finland, 6–9 juli 2023

Ett storartat multisportevent där hela 30 st idrotter deltar. I kanot kan du tävla i K1, K2 och K4 200 och 500 meter, samt K1 och K2 5000 meter. Några svenskar har redan anmält sig och möjlighet till samordning finns.

Kontaktperson Sverige – Stefan Eriksson

Descenso International del Sella, Spanien, 5 augusti 2023

Ett cirka 20 km långt lopp med långa traditioner och över 80 år på nacken. Loppet karaktäriseras av slingrande å/flodpaddling med bitvis grunda partier där man naturligt behöver lyfta. Det som lockar mest är den stora publiken, folkfesten och den spektakulära strandstarten med cirka 1200 startande kanoter. Samordning är under arbete, så om du vill med – meddela intresse.

Kontaktperson – Danny Hallmén

ICF Canoe Maraton World Championships, Danmark, 28–29 augusti 2023

En grupp svenskar åker årligen på VM i maraton och vad passar bättre, nu när det går i Danmark? Här tävlas det både i K1 och K2 över maratondistans för masters under måndagen och tisdagen. Efter mastersloppen startar junior och seniorloppen från torsdagen och ett gyllene tillfälle att stanna kvar och titta på eliten. Samordning sker varje år.

Kontaktperson – Lasse Heintz

Tour de Gudenå, Danmark, 9 september 2023

En 70 km lång utmaning med långa traditioner i vårt grannland Danmark. Det finns kortare alternativ med både 23 km och 42 km, men 70 km är den stora huvudklassen. Tävlingen lockar årligen cirka 500 deltagare. Samordning är under arbete, så om du vill med – meddela intresse.

Kontaktperson – Johan Nilsson

Publicerad: 2023-02-01

Senast uppdaterad: 2023-02-01

Författare: Helene Ripa

OM OSS
Svenska Kanotförbundet har sedan 1904 organiserat svensk kanot. Idag har SKF 125 föreningar och runt 90 Godkända Kanotcentraler. Vi finns från Kiruna i norr till Malmö i söder. Ni som paddlar finns även på andra ställen i Sverige, men vi för din talan – oavsett om du är medlem eller inte.

KONTAKT
Svenska Kanotförbundet
Såningsvägen 1
954 42 Södra Sunderbyn

Telefon: 070-372 54 48
E-mail: info@kanot.com

PRENUMERERA PÅ SKF:S NYHETSBREV