Gå till innehåll
Svenska Kanotförbundet

SKF:s Breddelitsatsning

Den 1 oktober 2021 startade Svenska Kanotförbundet en långsiktig satsning för att lyfta svensk kanot inom sprint, maraton och para med sikte mot framtiden. Breddelitsatsningen (tidigare kallad Röda Tråden), som är SKF:s Träningssystem för slätvatten (sprint och maraton), handlar framför allt om att stötta de aktiva och deras tränare i tränings- och utvecklingsprocessen. I satsningen ingår samlingar, läger och utbildningar både för de aktiva och deras tränare.

Ungdom

På ungdomsnivå 14–16 år är syftet att stimulera till goda utvecklingsmiljöer ute i klubbarna där de aktiva trivs och har möjlighet att utvecklas både som människor och idrottare.

Läs mer om satsningen och ta del av aktuell information här.

Junior

Syftet på juniorsidan är att stimulera till ett större och starkare juniorfält samt till goda utvecklingsmiljöer på klubb-, RIG- och NIU nivå. Målet är fler OS- och VM-medaljer i besättning och individuellt från 2024 och framåt.

Läs mer om satsningen och ta del av aktuell information här.

U21

Satsningen på U21-sidan syftar till att stimulera till ett större och starkare seniorfält i åldern 19–21 år samt till goda utvecklingsmiljöer ute i klubbarna och på Elitcentret i Jönköping. Även här är målet fler OS- och VM-medaljer i besättning och individuellt från 2024 och framåt.

Läs mer om satsningen och ta del av aktuell information här.

Para

Satsningen ska stimulera till goda utvecklingsmiljöer för våra parakanotister ute i klubbarna med fokus på adekvat träning, teknik och utbildning för både ledare och aktiva. Det är en långsiktig satsning för att utveckla svensk parakanot med sikte på fler Paralympiska- och VM-medaljer från 2024 och framåt. Anmäl ditt intresse för att delta vid aktiviteter här.

Läs mer om satsningen och ta del av aktuell information här.

Ledare och tränare

I samband med satsningar erbjuder SKF utbildningen ”Levande kanot” som är den kanotspecifika delen i Tränare 2 samt ”Ledande kanot” som är den kanotspecifika delen i Tränare 3.
”Levande kanot” går hand i hand med ”Breddelitsatsning Ungdom” och ”Ledande kanot” med ”Elitsatsning Junior”.

Läs mer om tränarutbildningarna och ta del av aktuell information här.

Kontakt

Åsa Eklund
High Performance Manager
asa.eklund@kanot.com
073-331 19 77


Publicerad: 2022-12-14

Senast uppdaterad: 2024-02-22

Författare: Helene Ripa

OM OSS
Svenska Kanotförbundet har sedan 1904 organiserat svensk kanot. Idag har SKF 121 föreningar och runt 78 Godkända Kanotcentraler. Vi finns från Kiruna i norr till Malmö i söder. Ni som paddlar finns även på andra ställen i Sverige, men vi för din talan – oavsett om du är medlem eller inte.

KONTAKT
Svenska Kanotförbundet
Såningsvägen 1
954 42 Södra Sunderbyn

Telefon: 070-372 54 48
E-mail: info@kanot.com

PRENUMERERA PÅ SKF:S NYHETSBREV