Gå till innehåll
Svenska Kanotförbundet

Ledare och tränare

SKF:s Breddelitsatsning (tidigare kallad Röda tråden) är en tränings- och utbildningssatsning riktat till både aktiva och tränare. I samband med att aktiva startar sina breddelitsatsningar startar även ledareutbildningarna "Levande kanot" och "Ledande kanot". Det betyder att ledare och/eller tränare till de aktiva samtidigt startar sin väg mot att bli en ledare samt kommer ingå i ett tränarnätverk. Har man redan gått ”Levande kanot” respektive "Ledande kanot" ingår man enbart i tränarnätverket och deltar på de träffar då alla tränare kallas och då det är tränarnätverk.

Ledarutbildningarna löper under ett år i syfte att följa de olika träningsperioderna och genomförs via fysiska träffar, deltagande på breddelitläger samt via digitala träffar.

Levande kanot

Levande kanot inriktar sig mot träning i åldern 13–16 år det så kallade grund- och uppbyggnadsstadiet. Kanotspecifik träningslära, teknik och besättningsträning är de tre huvudområdena. För ledarna motsvarar satsningen utbildningssteget Tränare 2, där den kanotspecifika delen heter ”Levande kanot”. Denna utbildning startar i samband med satsningen "SKF:s Breddelitsatning Ungdom".

Mer information kring "Levande kanot" klicka här.

Ledande kanot

Ledande kanot inriktar sig mot träning i åldern 17 år och uppåt, det vill säga förberedande träning för att ta steget upp på elitnivå. Kanotspecifik träningslära, teknikanalys och besättningsträning är de tre huvudområdena. För ledarna motsvarar satsningen utbildningssteget Tränare 3, där den kanotspecifika delen heter ”Ledande kanot”.

Mer information kring "Ledande kanot" klicka här.

Kontakt

Åsa Eklund
High Performance Manager
asa.eklund@kanot.com
073-331 19 77

Publicerad: 2022-12-15

Senast uppdaterad: 2023-08-29

Författare: Helene Ripa

OM OSS
Svenska Kanotförbundet har sedan 1904 organiserat svensk kanot. Idag har SKF 121 föreningar och runt 78 Godkända Kanotcentraler. Vi finns från Kiruna i norr till Malmö i söder. Ni som paddlar finns även på andra ställen i Sverige, men vi för din talan – oavsett om du är medlem eller inte.

KONTAKT
Svenska Kanotförbundet
Såningsvägen 1
954 42 Södra Sunderbyn

Telefon: 070-372 54 48
E-mail: info@kanot.com

PRENUMERERA PÅ SKF:S NYHETSBREV