Gå till innehåll
Svenska Kanotförbundet

Levande kanot – SLätvatten

"Levande kanot" utgör den kanotspecifika delen av Tränare 2 som är andra steget i SKF:s utbildningsstruktur för tränare. ”Grundutbildning för tränare” är andra allmänna delen. Den sistnämna kursen arrangeras av SISU Idrottsutbildarna är en generell utbildning som behandlar ledarskapet samt andra idrottsgemensamma områden.

Upplägg

Utbildningen startar i oktober varje år och löper sedan under ett helt år. Den kommer att integreras med SKF:s breddelitsatsning för ungdomar. Utbildningen löper under ett år i syfte att följa ett helt år med de olika träningsperioderna inklusive planering, genomförande och utvärdering. Utbildningen sker både genom fysiska och digitala träffar – läs mer under inbjudan här. Mellan träffarna kommer du få uppgifter att utföra med dina aktiva samt ingå i ett tränarnätverk i syfte att knyta kontakter och utbyta erfarenheter.

Läs mer om upplägget i inbjudan "Levande kanot" här.

Förkunskaper

Tränare 1

  • Lekande kanot
  • HLR
  • SISU Idrottsutbildarnas utbildning ”Introduktionsutbildning för tränare” alternativt den tidigare ”Plattformen”.

Vem kan anmäla sig till Levande kanot?

Alla som uppfyller förkunskapskraven eller har motsvarande kunskaper samt de som är tränare till en aktiv som ansökt till SKF:s Breddelitsatsning Ungdom. Har ni frågor kring förkunskapskrav kontakta Åsa Eklund.

Anmälan

Inbjudan med mer information kring aktuellt upplägg samt hur man anmäler sig hittar du här.

Kontakt

Har du frågor om utbildningen eller SKF:s Breddelitsatsning är du alltid välkommen att kontakta oss.

Åsa Eklund
High Performance Manager
asa.eklund@kanot.com
070-373 48 43 alt. 073-331 19 77


Publicerad: 2022-12-14

Senast uppdaterad: 2023-12-21

Författare: Helene Ripa

OM OSS
Svenska Kanotförbundet har sedan 1904 organiserat svensk kanot. Idag har SKF 121 föreningar och runt 78 Godkända Kanotcentraler. Vi finns från Kiruna i norr till Malmö i söder. Ni som paddlar finns även på andra ställen i Sverige, men vi för din talan – oavsett om du är medlem eller inte.

KONTAKT
Svenska Kanotförbundet
Såningsvägen 1
954 42 Södra Sunderbyn

Telefon: 070-372 54 48
E-mail: info@kanot.com

PRENUMERERA PÅ SKF:S NYHETSBREV