Gå till innehåll
Svenska Kanotförbundet

BLI EXAMINATOR

Det är Svenska Kanotförbundet som arrangerar examinatorsutbildningar. Som godkänd examinator kan du examinera och utfärda Paddelpass samt utbilda inom konceptet. Utbildningen till examinator är uppskattad och ger goda verktyg och idéer också för dig i din roll som instruktör. Möjligheten att möta andra engagerade duktiga kanotister ger ett omtyckt och utvecklande mervärde.

För att bli examinator behöver du först ha de förkunskapskrav som krävs på respektive nivå. Dessa skiljer sig lite åt beroende på discilin. Inom de discipliner som räknas till rekreationspaddling behöver du inneha paddelpass på nivån över den du ska examinera andra i. För tävlingsgrenarna räcker det med ledarutbildning samt examinatorsutbildning. Vi arbetar med valideringsprocesser för att erfarna ledare ska slippa göra allt från början.

Utbildningsväg rekreationspaddling

Gul examinator

  • Grönt paddelpass i aktuell disciplin
  • Havskajakledare 1/Kanadensarledare 1/Forsinstruktör 1 eller motsvarande till exempel Friluftsfrämjandets ledarutbildning.
  • Första hjälpen, gärna Första hjälpen och HLR för kanotister
  • Digital examinatorsutbildning med teori på distans samt egen praktisk uppgift. Kontakta Kanotförbundet för att få tillgång till utbildningen.

Grön examinator

Blå examinator

Förtydligande – som gul examinator räcker det med en motsvarande ledarutbildning, från till exempel Friluftsfrämjandet. För grön och blå examinator behövs en kompletteringsutbildning eller godkänd examination.

Sök utbildningstillfällen

Aktuella datum för ledar- och examinatorsutbildningar hittar du i vår kalender här.

Kontakt

Välkommen att kontakta oss med förfrågningar för att skapa fler utbildningstillfällen eller för att få tillgång till den gula digitala examinatorsutbildningen på paddelpasset@kanot.com.

Du kan även höra av dig till kontaktpersonerna nedan om du har frågor kring Paddelpasset.

Katinka Ingves
katinka.ingves@kanot.com
076-611 43 03

Publicerad: 2022-11-30

Senast uppdaterad: 2023-03-27

Författare: Helene Ripa

OM OSS
Svenska Kanotförbundet har sedan 1904 organiserat svensk kanot. Idag har SKF 125 föreningar och runt 90 Godkända Kanotcentraler. Vi finns från Kiruna i norr till Malmö i söder. Ni som paddlar finns även på andra ställen i Sverige, men vi för din talan – oavsett om du är medlem eller inte.

KONTAKT
Svenska Kanotförbundet
Såningsvägen 1
954 42 Södra Sunderbyn

Telefon: 070-372 54 48
E-mail: info@kanot.com

FÖLJ OSS
Facebook
Instagram
Nyhetsbrev