Gå till innehåll
Svenska Kanotförbundet

BLI EXAMINATOR

Det är Svenska Kanotförbundet som arrangerar examinatorsutbildningar. Som godkänd examinator kan du examinera och utfärda Paddelpass samt utbilda inom konceptet. Utbildningen till examinator är uppskattad och ger goda verktyg och idéer också för dig i din roll som instruktör. Möjligheten att möta andra engagerade duktiga kanotister ger ett omtyckt och utvecklande mervärde.

För att bli examinator behöver du först ha de förkunskapskrav som krävs på respektive nivå. Dessa skiljer sig lite åt beroende på discilin. Inom de discipliner som räknas till rekreationspaddling behöver du inneha paddelpass på nivån över den du ska examinera andra i. För tävlingsgrenarna räcker det med ledarutbildning samt examinatorsutbildning. Vi arbetar med valideringsprocesser för att erfarna ledare ska slippa göra allt från början.

Examinatorer listas på Kanotförbundets hemsida där namn, ort och epost publiceras, för att kanotister ska kunna hitta vem de kan kontakta om de vill gå kurs eller examineras. I och med att du är godkänd examinator godkänner du att registreras i Kanotförbundets register över examinatorer samt att listas på hemsidan. Du kan läsa mer om hur Svenska Kanotförbundet behandlar dina personuppgifter här.

Utbildningsväg rekreationspaddling

Gul examinator

 • Grönt paddelpass i aktuell disciplin
 • Ledare, tränare eller instruktör steg 1-nivå eller motsvarande till exempel Friluftsfrämjandets ledarutbildning.
 • Första hjälpen, gärna Första hjälpen och HLR för kanotister
 • Digital examinatorsutbildning med teori på distans samt egen praktisk uppgift. Kontakta Kanotförbundet för att få tillgång till utbildningen.

Grön examinator

 • Blått paddelpass i aktuell disciplin
 • Kanotförbundets Ledare, tränare eller instruktör steg 1
  Kompletteringsutbildning kan erbjudas för ledare inom Friluftsfrämjandet som gått kajak/kanadensarledare 1 eller för ledare som har annan kanotledarutbildning.
 • Grön examinatorsutbildning (8 timmar)
 • Examination tillsammans med redan behörig examinator

Blå examinator

Röd examinator

 • Enligt överenskommelse med Kanotförbundet
 • Erforderlig kunskap (rött eller svart paddelpass, samt Kanotförbundets ledar-, tränar eller instruktörsutbildning steg 3), erfarenhet och vana att examinera blå nivå, samt säkerhets- och förstahjälpenutbildning på hög nivå.

Sök utbildningstillfällen

Aktuella datum för ledar- och examinatorsutbildningar hittar du i vår kalender här.

Kontakt

Välkommen att kontakta oss med förfrågningar för att skapa fler utbildningstillfällen eller för att få tillgång till den gula digitala examinatorsutbildningen på paddelpasset@kanot.com.

Du kan även höra av dig till kontaktpersonerna nedan om du har frågor kring Paddelpasset.

Katinka Ingves
katinka.ingves@kanot.com
076-611 43 03

Publicerad: 2022-11-30

Senast uppdaterad: 2024-05-30

Författare: Helene Ripa

OM OSS
Svenska Kanotförbundet har sedan 1904 organiserat svensk kanot. Idag har SKF 121 föreningar och runt 78 Godkända Kanotcentraler. Vi finns från Kiruna i norr till Malmö i söder. Ni som paddlar finns även på andra ställen i Sverige, men vi för din talan – oavsett om du är medlem eller inte.

KONTAKT
Svenska Kanotförbundet
Såningsvägen 1
954 42 Södra Sunderbyn

Telefon: 070-372 54 48
E-mail: info@kanot.com

PRENUMERERA PÅ SKF:S NYHETSBREV