Gå till innehåll
Svenska Kanotförbundet

ANLÄGGNINGSBIDRAG

Tillgång till anläggningar och idrottsmiljöer är en avgörande faktor för att kunna bedriva idrottslig verksamhet. För att öka tillgång och tillgänglighet till anläggningar och idrottsmiljöer avsätter RF årligen medel till ett anläggningsstöd.

RF – Stöd till anläggningar och idrottsmiljöer

Det finns sex olika stöd som går att söka inom anläggningsstödet:

Stöden administreras i första hand av respektive RF-SISU distrikt. För mer information – kontakta gärna ditt distrikts handläggare här.

Andra stöd

Allmänna arsvfonden

Utöver RF:s stöd till anläggningar och idrottsmiljöer kan föreningar ofta söka för anläggningar och idrottsmiljöer från flera organisationer och myndigheter. Hos Allmänna Arvsfonden kan du söka lokalstöd för en ny verksamhet för barn, ungdomar eller personer med funktionsnedsättning.

Mer om Allmänna Arvsfondens lokalstöd hittar du här.

Jordbruksverket

Jordbruksverket har ett stöd som syftar till att skapa och behålla anläggningar för idrotts- och fritidsaktiviteter på landsbygden.

Läs mer om Jordbruksverkets stöd här.

Lokala stiftelser

Det kan också finnas lokala stiftelser som delar ut stöd till anläggningar och idrottsmiljöer. Det mest vanligt förekommande är att det finns lokala sparbanksstiftelser som delar ut stöd till detta ändamål. Kontakta handläggaren på ditt distriktsidrottsförbund, så kan de hjälpa dig att finna fler finansiärer.

Kontakt

För frågor eller funderingar är ni alltid välkomna att kontakta oss.

Johan Nilsson
Verksamhetsutvecklare – Förening & träning
johan.nilsson@kanot.com
073-331 19 79

Publicerad: 2022-12-08

Senast uppdaterad: 2024-04-26

Författare: Helene Ripa

OM OSS
Svenska Kanotförbundet har sedan 1904 organiserat svensk kanot. Idag har SKF 121 föreningar och runt 78 Godkända Kanotcentraler. Vi finns från Kiruna i norr till Malmö i söder. Ni som paddlar finns även på andra ställen i Sverige, men vi för din talan – oavsett om du är medlem eller inte.

KONTAKT
Svenska Kanotförbundet
Såningsvägen 1
954 42 Södra Sunderbyn

Telefon: 070-372 54 48
E-mail: info@kanot.com

PRENUMERERA PÅ SKF:S NYHETSBREV