Gå till innehåll
Svenska Kanotförbundet

LOK-stöd

LOK-stöd kan sökas av varje idrottsförening, ansluten till något av de specialidrottsförbund som tillhör RF och som bedriver verksamhet för deltagare i åldern 7–25 år. LOK-stödet finns för att stödja föreningsdriven barn- och ungdomsidrott. LOK-stöd ger pengar direkt till klubben, baserat på antal aktiviteter (tränings- och tävlingstillfällen) för barn och unga. För att en aktivitet ska vara LOK-stödsberättigad krävs att det är minst tre deltagare i åldern 7–25 år plus minst en ledare.

Bortsett från att det ger pengar till föreningen är LOK-stödsrapporteringen en del av det underlag som RF fördelar pengar till de olika specialförbunden utifrån. Om vi blir fler kanotklubbar som rapporterar fler LOK-stödsaktiviteter kommer även Svenska Kanotförbundet få mer pengar att fördela i form av projektstöd.

Hur görs ansökan?

Ansökan görs på föreningens IdrottOnline-sida. I och med att samtliga aktiviteter måste närvaroregistreras digitalt så förs föreningens siffror över till ansökan automatiskt – det enda man då behöver göra är att öppna ansökan och skicka in den. Viktigt att tänka på är att föreningen alltså måste gå in och öppna själva LOK-stödsansökan och skicka in den, även när man har närvaroregistrerat digitalt.

Inloggning med Freja+

Under hösten 2023 och våren 2024 implementeras Freja+ fullt ut som inloggningsmetod i Idrottonline, läs mer här.

När görs ansökan?

Det är viktigt att lämna in ansökan för LOK-stöd i tid, skickas ansökan in för sent reduceras LOK-stödet. Följande datum är vitkiga att komma ihåg gällande gäller för ansökan LOK-stöd.

Ansökan för våren

Senast 25 augusti.

Ansökan för hösten

Senast 25 februari.

För ansökningar som inkommer efter sista ansökningsdag görs ett avdrag enligt följande:

  • Ansökan som inkommer 26 augusti–1 september respektive 26 februari–1 mars reduceras med 25 procent.
  • Ansökan som inkommer 2 september–15 september respektive 2 mars–15 mars reduceras med 50 procent.
  • Ansökan som inkommer 16 september–30 september respektive 16 mars–31 mars reduceras med 75 procent.
  • Ansökan som inkommer 1 oktober–15 december respektive 1 april–15 juni ska avslås.

Mer information

Du hittar med information kring LOK-stöd på RF:s hemsida här.

Kontakt

Om ni inte hittar det ni söker ovan, så kan ni alltid kontakta oss gällande LOK-stöd eller andra föreningsfrågor. Det finns även stöd att få via er kontakt på ert Distriktsidrottsförbund och SISU Idrottsutbildarna-distrikt som är en värdefull resurs kring det mesta av föreningens arbete och verksamhet.

Är ni osäkra kring hur ni går tillväga, ni kanske aldrig har LOK-rapporterat tidigare, så tveka inte att höra av er.

Johan Nilsson
Verksamhetsutvecklare – Förening & tävling
johan.nilsson@kanot.com
073-331 19 79

Har du generella frågor kring kanot och förbundets verksamhet är du alltid välkommen att kontakta oss på info@kanot.com.

Publicerad: 2022-12-08

Senast uppdaterad: 2024-02-19

Författare: Helene Ripa

OM OSS
Svenska Kanotförbundet har sedan 1904 organiserat svensk kanot. Idag har SKF 121 föreningar och runt 78 Godkända Kanotcentraler. Vi finns från Kiruna i norr till Malmö i söder. Ni som paddlar finns även på andra ställen i Sverige, men vi för din talan – oavsett om du är medlem eller inte.

KONTAKT
Svenska Kanotförbundet
Såningsvägen 1
954 42 Södra Sunderbyn

Telefon: 070-372 54 48
E-mail: info@kanot.com

PRENUMERERA PÅ SKF:S NYHETSBREV