Gå till innehåll
Svenska Kanotförbundet

Juniorlandslaget, U18

Juniorlandslaget, U18 i sprint deltar varje år på NM, EM och/eller VM. Det tas ut en bredare trupp mot Nordiska Mästerskapen och en smalare trupp mot de större mästerskapen. Juniorlandslaget ska verka framför allt för en utbildande väg mot senioråldern, men också ett första steg med tydligare selektering och där de bästa kanotisterna får en möjlighet att tävla vid stora internationella mästerskap.

Inom juniorlandslaget finns ett långsiktigt tänk kring allsidig utveckling och landslaget är öppet för aktiva med hög nivå, oavsett distans. Att vara en del i ett lag och bidra till en positiv stämning är, parallellt med själva tävlingsaktiviteten, ett lika viktigt inslag som i de äldre landslagen.

Uttagning till tävlingar

Inför varje tävling sker separata uttagningar och truppen varierar därför ofta under året och olika mästerskap. Under aktuell information presenteras uttagna trupper och aktuella uttagningskriterier finns nedan.

Aktuell information

Här läggs aktuell information gällande uttagningar, PM med mera.

Viktiga dokument

Som uttagen i landslaget representerar man inte bara svensk kanot och Sverige, man är även en viktig förebild för många – inte minst barn och unga. Därför finns riktlinjer och polycier för hur man ska uppföra sig och vad som gäller i olika situationer.

Förbundskaptener

Ledarteamet för juniorlandslaget består av Ebba Thoor och Conny Edholm. Som stöd kommer teamet ha Anders Karlsson som teammanager, Max Ed på tränings- och besättningssidan samt Janko Bravo som analysstöd.

Kontakt

Ebba Thor
ebbathoor5@gmail.com

Conny Edholm
connykanot@hotmail.com


Publicerad: 2022-12-02

Senast uppdaterad: 2023-02-28

Författare: Helene Ripa

OM OSS
Svenska Kanotförbundet har sedan 1904 organiserat svensk kanot. Idag har SKF 125 föreningar och runt 90 Godkända Kanotcentraler. Vi finns från Kiruna i norr till Malmö i söder. Ni som paddlar finns även på andra ställen i Sverige, men vi för din talan – oavsett om du är medlem eller inte.

KONTAKT
Svenska Kanotförbundet
Såningsvägen 1
954 42 Södra Sunderbyn

Telefon: 070-372 54 48
E-mail: info@kanot.com

FÖLJ OSS
Facebook
Instagram
Nyhetsbrev